Menu

DNBK pres. Solen (SE) LIVE

Malmö

Babel
fredag, 10 december 2021 kl:19:30

**VIKTIGT! Vid ankomst krävs uppvisande av vaccinationsbevis plus giltig legitimation enligt folkhälsomyndighetens restriktioner för allmänna sammankomster.**


Sveriges goaste indieband, Solen, är äntligen tillbaka med nya albumet "Totalmusik", nu kommer de ÄNTLIGEN till Din Näst Bästa Kompis!


SOLEN (SE)
Solen debuterade 2012 och kallades för Sveriges bästa osignade band när det självbetitlade debutalbumet släpptes. Albumet togs emot väl av en enad kritikerkår och satte Solen på en självklar plats på den svenska indiescenen.


2014 släpptes albumet ”Till dom som bryr sig” som nominerades till Grammis, P3-Guldoch Manifestgalan. Efter det har hyllningarna fortsatt. Senaste albumet ”Känslor säljer / Miljonär”, även det Grammis-nominerat, släpptes 2017 och sedan dess har det varit mer eller mindre tyst från bandet.


2021 började med livstecken i form av singlarna ”Mitt nya liv” och ”Fjärran stränder” som snabbt blev nya favoriter, både hos lyssnarna och hos medier som Musikguiden i P3 och Dagens Nyheter. Popmani menade att det var ”tryggt och bekant som en gammal förälskelse när Solen ger ett livstecken”och Kult Magasin fyllde i att ”visst var det nästan fyra år sedan sist, men det hindrar tydligen inte Sveriges deppigaste indiepopband från att göra en helt genialisk comeback.”


Den 15 oktober släpps kommande studioalbumet ”Totalmusik”.


Babel föddes ur askan av kulturhuset Jeriko. Personerna bakom Babel drev tidigare bar och klubbverksamheten i huset och genomförde under 2008 en vision de gått och burit på länge. Man ville med Babel skapa en internationellt gångbar konsert- och klubblokal för en musikintresserad publik. Under renoveringen byttes hela ljud- och ljussystem ut för att skapa de bästa förutsättningar för att arrangera konsert-, klubb- och andra scenarrangemang.

Datum / Tid

fredag, 10 december 2021 kl: 19:30

Plats

Malmö, Babel

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

160kr - 180

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad