Menu

Deckarafton I Malmö

Malmö

Elite Hotel Savoy
torsdag, 23 november 2023 kl:17:00

Torsdagen den 23 november 2023 slår vi upp portarna till en stjärnspäckad Deckarafton på Elite Hotel Savoy i Malmö.
Vi har samlat några av Sveriges mest populära deckarförfattare för en helkväll ledd av Susanna Dzamic, moderator och programledare. Författarna kommer i scensamtal dela med sig av sina inspirationer, rädslor och bakom-boken-historier.
David Lagercrantz
Efter världssucceerna Jag är Zlatan och tre böcker i Milleniumserien, som blivit några av de mest sålda böckerna i världen har David Lagercrantz introducerat en ny deckarserie. Den första delen Obscuritas
kom 2021 och tidigare i år kom fortsättningen Memoria. Huvudpersonerna i boken är duon Hans Rekke och polisassistent Michaela Vargas.
Denise Rudberg
År 2000 debuterade Rudberg med Väninnan och hon har sedan dess skrivit flera framgångsrika romanserier för vuxna och ungdomar. Totalt har hennes böcker sålt i över fem miljoner exemplar och hon är idag en av Sveriges mest lästa författare. Denise Rudberg är aktuell med Dancing Queen (2023), den första delen i en ny spänningserie som utspelar sig på 70-talet.
Helena Kubicek Boye
Helena Kubicek Boye är född 1976 i Lund, och är numera bosatt i Västra hamnen i Malmö. Hon började sin yrkesbana som journalist men utbildade sig sedan till psykolog och förekommer ofta i media som expert. Idag arbetar hon vid sidan av sitt författarskap som psykolog med tvångsvårdade ungdomar som är dömda för grova brott. Hon har skrivit en rad framgångsrika spänningsromaner och är även författare till en deckarserie för barn samt ett antal faktaböcker för båda vuxna och barn. I december kommer De utvalda, som kretsar kring specialgruppen för udda brott inom Malmöpolisen.
Tina Frennstedt
Efter många år som en av Sveriges främsta kriminalreportrar sadlade Tina Frennstedt om till deckarförfattare. Huvudpersonen i hennes serie är Tess Hjalmarsson, chef för Skånes Cold Case-grupp, och varje del är inspirerad av kalla fall ur verkligheten. 2019 mottog Tina Crimetime Award för Årets deckardebut. Hon hyllas av läsare och recensenter och översättningsrättigheterna har sålts till över tio länder. Den senaste delen i serien, Sista bilden, kom tidigare i år.
Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt
Tillsammans skriver Michael Hjorth och Hans Rosennfeldt kriminalromaner under namnet Hjorth Rosenfeldt. Serien om kriminalpsykologen Sebastian Bergman är såld till 30 länder, och har sålt i 7 miljoner exemplar i världen. Skulden man bär, den åttonde delen i serien, utkom i september.
Linda Ståhl
Linda Ståhl kommer från Höllviken i Skåne, och det är också där hennes deckarserie utspelar sig. Syndaren ska vakna, hennes debutroman och den första delen i serien, nominerades till Crimetime Award Årets deckardebut och fick ett mycket fint mottagande av läsarna. Den tredje delen i serien, Ett enda skott, kom tidigare i år.
Thomas Bodström
Thomas Bodström är advokat och före detta justitieminister. Han driver Sveriges största brottmålsbyrå och medverkar regelbundet som juridisk expert i media. Tillsammans med Lars Olof Lampers, journalist och författare, skriver Thomas Bodström bokserien Svenska brott – kriminalreportage som skildrar uppmärksammade brottsfall via journalistisk research och ett inifrånperspektiv på rättsväsendet. Aktuell med den senaste delen i serien, Dubbelmordet i Vallentuna.
Mikaela Bley
Mikaela Bley debuterade 2015 med Lycke som följdes av Liv (2016), Louise (2018) och Flickorna utan namn (2019) – alla med den egensinniga kriminalreportern Ellen Tamm i huvudrollen. Med Död för dig (2021) inledde hon en ny serie med brottsutredarna Henrik Hedin och Leia Kaplan på Grova brott i Malmö i huvudrollerna. Systern, den andra och fristående delen i serien, kom tidigare i år.
Kvällens moderatorSusanna Dzamic, moderator och programledare.
Program för kvällen17:00 Insläpp för mingel och bokförsäljning17:45 Insläpp till salong18:00 Börjar första akten18:55 Paus för mingel och bokförsäljning19:25 Börjar andra akten
Biljetterna är onumrerade och det är fri placering.
Varmt välkommen till en spännande kväll! 

Datum / Tid

torsdag, 23 november 2023 kl: 17:00

Plats

Malmö, Elite Hotel Savoy

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad