Menu

Melvins (US) + Redd Kross (US) LIVE

Malmö

Babel
fredag, 20 oktober 2017 kl:18:00

Melvins (US) + Redd Kross (US) LIVE


Amerikanska grunge- och metal-legenderna Melvins kommer äntligen tillbaka till Babel och denna gång har de med sig Red Kross!


MELVINS (US)
Med tunga riff en punkattityd och experimentiell ådra har The Melvins sedan 80-talet varit stilskapande för en hel generation inom alternativ rock.


Melvins bildades 1982 i Aberdeen, Washington. 1987 kom deras första platta men det skulle dröja till 1993 innan de hamnade på ett större bolag, Atlantic. Där hann de släppa tre album innan de gick vidare till annat bolag 1996. Från sent 90-tal till idag har bandet släppt en massa studio-, live- och samlingsalbum. Med nya albumet “A Walk With Love and Death” visar de att de fortfarande går i fronten av utvecklingen vad gäller punk/grunge/rock!
www.themelvinsnet/
www.facebook.com/melvinsarmy


REDD KROSS (US)
Bildade 1980 i Hawthorne, Kalifornien. Bröderna Jeff och Steve McDonalds fascination för pop-kultur präglade bandets repertoar och uttrycket tuggummi-punk kan användas utan att kallas missbruk. Första spelningen var som support till Black Flag och sen tappade man medlemmar till just Black Flag och Circle Jerks.
reddkrosscom/
www.facebook.com/ReddKross/


Babel föddes ur askan av kulturhuset Jeriko. Personerna bakom Babel drev tidigare bar och klubbverksamheten i huset och genomförde under 2008 en vision de gått och burit på länge. Man ville med Babel skapa en internationellt gångbar konsert- och klubblokal för en musikintresserad publik. Under renoveringen byttes hela ljud- och ljussystem ut för att skapa de bästa förutsättningar för att arrangera konsert-, klubb- och andra scenarrangemang.

Datum / Tid

fredag, 20 oktober 2017 kl: 18:00

Plats

Malmö, Babel

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

220

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad