Menu

Mwuana (SE) LIVE

Malmö

Babel
lördag, 5 maj 2018 kl:21:30

Mwuana är tillbaka på Babel för att göra kaos i kyrkan den 5 maj!


MWUANA (SE)
Mwuana har länge legat och bubblat på den svenska musikscenen, men det är först under det gångna året som han på allvar presenterat sig för världen. Med sitt unika uttryck – där det känslosamma möter det hårda – har Mwuana etablerat sig som en innovatör av både svensk R&B och hiphop. Här finns melodier och ljudbilder som tidigare bara realiserats till fullo på andra sidan Atlanten, och egentligen saknats i Sverige. Förra årets höstturné möttes av fulla hus och med utmärkelsen Årets hiphop/R&B på P3 Guldgalan som startskott på 2018, tycks även detta år tillhöra Mwuana.


Med en hyllad EP-trilogi i bagaget släppte Mwuana förra året sitt efterlängtade debutalbum Triller, där han på sitt alldeles egna sätt fastslog vad svensk R&B är och kan vara. Redan innan albumsläppet har han nominerats till priser i både P3 Guld och Manifestgalan, och med Triller nominerades Mwuana till hela fyra grammisar. På årets P3 Guldgala kammade han hem priset för Årets hiphop/R&B, vilket inte kändes mer än rätt med tanke på hans enorma genomslag. Triller har lyfts till skyarna av en enig kritikerkår, och kammat hem höga betyg och hyllningar hos såväl recensenter som fans. Mwuana och hans Triller är en milstolpe inom genren, och inget kommer i fortsättningen att vara sig likt på den svenska hiphopscenen.


Babel föddes ur askan av kulturhuset Jeriko. Personerna bakom Babel drev tidigare bar och klubbverksamheten i huset och genomförde under 2008 en vision de gått och burit på länge. Man ville med Babel skapa en internationellt gångbar konsert- och klubblokal för en musikintresserad publik. Under renoveringen byttes hela ljud- och ljussystem ut för att skapa de bästa förutsättningar för att arrangera konsert-, klubb- och andra scenarrangemang.

Datum / Tid

lördag, 5 maj 2018 kl: 21:30

Plats

Malmö, Babel

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

170kr - 180

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad