Menu

Johan Airijoki & Malmfältens Rockklubb (Se) Live

Malmö

Babel
lördag, 6 oktober 2018 kl:20:30

Den 6 oktober kommer Johan Airijoki & Malmfältens Rockklubb till Babel med sin norrländska inlandsrock. Fantastiska vardagsbetraktelser i bluesig tradition.


JOHAN AIRIJOKI & MALMFÄLTENS ROCKKLUBB (SE)
Ponera att Blues i stället för södra USA och mörkhyade bomullsarbetare i stället hade härstammat från Norra Sverige och köldbitna gruvarbetare. Då hade Johan Airijoki varit genrens stora namn, och i stället för Lead Belly’s Black Betty hade genrens epos kanske varit “Tomtebloss” eller “Vissa saker måste brännas”. Det här är så klart en ren fantasitanke. Genren hade med råge firat sin 100årsdag när Johan Airijoki började skriva musik så i stället för att skapa en ny genre helt från grunden fick han utveckla den redan befintliga Bluesen till sitt egna uttryck. Låt oss kalla det för Inlandsrock!

Babel föddes ur askan av kulturhuset Jeriko. Personerna bakom Babel drev tidigare bar och klubbverksamheten i huset och genomförde under 2008 en vision de gått och burit på länge. Man ville med Babel skapa en internationellt gångbar konsert- och klubblokal för en musikintresserad publik. Under renoveringen byttes hela ljud- och ljussystem ut för att skapa de bästa förutsättningar för att arrangera konsert-, klubb- och andra scenarrangemang.

Datum / Tid

lördag, 6 oktober 2018 kl: 20:30

Plats

Malmö, Babel

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

80kr - 100

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad