Menu

Albin Lee Meldau (SE) LIVE

Malmö

Babel
fredag, 15 februari 2019 kl:20:30

ALBIN LEE MELDAU (SE)
Det var många som höjde på ögonbrynen då Albin Lee Meldau presenterades som en av deltagarna i ”Så mycket bättre” 2018. Men även om han var doldisen i gänget har han länge varit internationellt hypad. Då Albin 2016 släppte debutsingeln ”Lou Lou” gick han snabbt från noll till 18 miljoner Spotifystreams.


Singeln ”Lou Lou” och den från början egenutgivna EP:n ”Lovers” slog ner som en blixt från klarblå himmel 2016. Kategorin soul möter pop hade fått en helt ny referenspunkt och det dröjde inte länge innan Albin Lee Meldau jämfördes med storheter som Sam Smith och James Blake. Året därpå kom den hyllade uppföljar-EP:n ”Bloodshots”, som ytterligare cementerade Albins ställning som en av landets mest intressanta och imponerande artister.


Sedan dess har Albin både gjort succé i ”Så mycket bättre” och släppt sin första fullängdare. På vinterns turné kan du räkna med en skön mix av ”Så mycket bättre”-favoriter som ”Spela min favoritvals” och höjdpunkterna från det hyllade albumet ”About You”.


”Att nån ska bräcka detta 2018 är svårt att tänka sig. Lycka till med det är allt jag kan säga.” – GAFFA, 6 av 6.


”Debutalbumet vittnar om en potential som för tankarna till Bill Withers, skaparen av evergreens som Lean on me och Ain’t no sunshine.” – DI Weekend, 4 av 5.


Babel föddes ur askan av kulturhuset Jeriko. Personerna bakom Babel drev tidigare bar och klubbverksamheten i huset och genomförde under 2008 en vision de gått och burit på länge. Man ville med Babel skapa en internationellt gångbar konsert- och klubblokal för en musikintresserad publik. Under renoveringen byttes hela ljud- och ljussystem ut för att skapa de bästa förutsättningar för att arrangera konsert-, klubb- och andra scenarrangemang.

Datum / Tid

fredag, 15 februari 2019 kl: 20:30

Plats

Malmö, Babel

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad