Menu

Franska Trion (SE) LIVE

Malmö

Babel
lördag, 13 april 2019 kl:20:30

Kultförklarade Franska Trion kommer till Babel med sin socialrealistiska, allmängiltiga och pianobaserade jazz-pop.


FRANSKA TRION (SE)
Sedan starten 2002 har Franska Trion jobbat sig upp och är idag ett mer eller mindre kultförklarat band. Deras musik, som definitivt är ett kapitel för sig och är svår att jämföra med något annat eller att placera i ett fack, tillsammans med texter som har ett oerhört driv och som forsar fram sorgligt, extatiskt, lysande och ibland ganska komiskt – genererar något så i särklass unikt.


Bandet är just nu aktuella med sin nionde skiva ‘Blod på våra händer’ som blivit väl bemött ute i världen. Deras personliga prägel lyfter fram något alldeles allmändagligt, vilket därför också blir väldigt drabbande.


2018 vann trion priset för Årets visa för albumet ‘Los Angeles’ på Manifestgalan med motiveringen: “Melankolins mästare som namnet till trots kommer från Göteborg har med sitt säregna sound gjort ytterligare ett album att spegla sig i när svärtan i själen gör sig påmind.”


Med en intensitet och närvaro som inte liknar något annat, tar Franska Trion sitt liveframträdande till Babel den 13 april.
www.franskatrion.se


“Det handlar om intensitet i varje ton. Det handlar om en så närvarande röst att du tror på varje ord. På Blod På Våra Händer är den karakteristiska ljudbilden bevarad.” – GAFFA


Babel föddes ur askan av kulturhuset Jeriko. Personerna bakom Babel drev tidigare bar och klubbverksamheten i huset och genomförde under 2008 en vision de gått och burit på länge. Man ville med Babel skapa en internationellt gångbar konsert- och klubblokal för en musikintresserad publik. Under renoveringen byttes hela ljud- och ljussystem ut för att skapa de bästa förutsättningar för att arrangera konsert-, klubb- och andra scenarrangemang.

Datum / Tid

lördag, 13 april 2019 kl: 20:30

Plats

Malmö, Babel

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

220kr - 240

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad