Menu

WAX. pres Gidge (SE) LIVE

Malmö

Babel
torsdag, 18 april 2019 kl:20:30

GIDGE (SE)
Duon, som består av Jonatan Nilsson och Ludvig Stolterman, kommer från Umeå och tar den mesta av sin inspiration från skogen och Norrland – bokstavligt talat, då de använder sig av trä och sten-percussion samt spelar in låtar ute i de norrländska skogarna. Därav låter musiken som en mix mellan elektronisk musik blandat med organiska element. Detta, tillsammans med melankoliska och känslosamma röst-samplingar, är vad som får Gidge att trollbinda sin publik. De har hittills hunnit släppa ett album, en EP, en kortfilm och ett minialbum, samt sålt slut ett flertal spelningar i Europa.


Den 18 april kommer Babel att förvandlas till skogen för en kväll och låta duon göra vad de gör bäst – spela musik i naturen.


"Gidge simulerar känslan av att stirra ut i den mörka skogen, där trädens grenar skapar skuggiga siluetter som försvinner i samma ögonblick som fokuset riktas direkt mot dem. Det är en kittlande känsla, med nervositet och nyfikenhet i ett." – Festivalrykten


Babel föddes ur askan av kulturhuset Jeriko. Personerna bakom Babel drev tidigare bar och klubbverksamheten i huset och genomförde under 2008 en vision de gått och burit på länge. Man ville med Babel skapa en internationellt gångbar konsert- och klubblokal för en musikintresserad publik. Under renoveringen byttes hela ljud- och ljussystem ut för att skapa de bästa förutsättningar för att arrangera konsert-, klubb- och andra scenarrangemang.

Datum / Tid

torsdag, 18 april 2019 kl: 20:30

Plats

Malmö, Babel

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

140

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad