Menu

Mix Musik pres. Bassekou Kouyaté (MLI) LIVE

Malmö

Babel
fredag, 15 november 2019 kl:20:00

Bassekou Kouyaté, mästare och förnyare av den traditionella lutan från Västafrika - n’gonin. Han har framträtt i Malmö flera gånger sen den internationella debuten 2007. Med sitt sexmannaband levereras en tät groove, en gnutta blues och virtuost spelade melodislingor. Nu aktuell med sitt fjärde album ”Miri”, som lyfts till skyarna av världspressen.


BASSEKOU KOUYATÉ (MLI)
Bassekou Kouyaté är en hyllad artist både i press och bland sina fans, med rätta. Han har tagit den traditionella musiken från sitt hemland Mali till nya höjder. Med ett band enbart sammansatt av slagverk och n’gonis i olika storlekar, lyckas han skapa ett sound som både omfamnar traditionen och uttrycker samtiden med all dess intensitet. Han är en stor konstnär som utvidgar möjligheterna för sitt instrument och för genren i dess helhet.


I början av 2019 släppte Bassekou Kouyaté sitt fjärde album ”Miri”, som snabbt blev en favorit i etern och plattan hamnade i topp på den europeiska ”World Music Chart” flera månader i rad. Kouyaté, hans band och hans fru Amy Sacko, en fantastisk sångerska, skapar musik direkt från hjärtat, pulserande, genialt och förtrollande. Ingen levande själ kan motstå det intrikata samspelet och de lekfulla rytmerna. Ta dansskorna på!


Babel föddes ur askan av kulturhuset Jeriko. Personerna bakom Babel drev tidigare bar och klubbverksamheten i huset och genomförde under 2008 en vision de gått och burit på länge. Man ville med Babel skapa en internationellt gångbar konsert- och klubblokal för en musikintresserad publik. Under renoveringen byttes hela ljud- och ljussystem ut för att skapa de bästa förutsättningar för att arrangera konsert-, klubb- och andra scenarrangemang.

Datum / Tid

fredag, 15 november 2019 kl: 20:00

Plats

Malmö, Babel

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

230kr - 275

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad