Menu

Ásgeir (ISL) LIVE

Malmö

Babel
lördag, 22 februari 2020 kl:20:00

Islands största musikexport jämte Björk och Sigur Rós – Ásgeir – kommer till Babel för att bjuda på sin folk/electronica!


ÁSGEIR (ISL)
Ásgeir låter kombinera folk och electronica på ett sätt som ibland kan påminna om Bon Iver eller ibland James Blake, men med en lite annan klangvärld och ett nordiskt vemod som han effektfullt utvinner det mesta möjliga av. I hemlandet är han en superstjärna, internationellt är han på god väg ditåt också.


Sångaren med det fullständiga namnet Ásgeir Trausti Einarsson föddes i lilla byn Laugarbakki och började sin musikkarriär med att sjunga på isländska. 2012 års debutalbum Dýrð í dauðaþögn blev den bäst säljande skivan på Island någonsin, det sägs att vart tionde invånare på ön äger ett exemplar. Året därpå bytte han sångspråk (skivan In The Silence är en engelsk version av debuten) med hjälp av amerikanske singer-songwritern John Grant. Flera av hans texter skrivs för övrigt av hans poet till pappa, Einar Georg Einarsson. Behöver du en varm filt att värmas av under vintern lär du finna det i Ásgeirs sånger.


KORANTEMAA (SE)
2015 laddade Korantemaa upp sin första cover på sin nystartade youtube-kanal. Med sitt enorma känslodjup och fantastiska talang började låtarna spelas över hela världen. Innan hon fyllde 18 hade hon över 200 000 följare på sin kanal.


Nu förbereder hon sin debut-EP som släpps på egen label i början av 2020.


Babel föddes ur askan av kulturhuset Jeriko. Personerna bakom Babel drev tidigare bar och klubbverksamheten i huset och genomförde under 2008 en vision de gått och burit på länge. Man ville med Babel skapa en internationellt gångbar konsert- och klubblokal för en musikintresserad publik. Under renoveringen byttes hela ljud- och ljussystem ut för att skapa de bästa förutsättningar för att arrangera konsert-, klubb- och andra scenarrangemang.

Datum / Tid

lördag, 22 februari 2020 kl: 20:00

Plats

Malmö, Babel

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

275

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad