Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

kl: 20:30

Leading Edge + Land Of Trees (SE) LIVE

BabelDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

LEADING EDGE (SE)
Svensk folk-pop-ensemble Leading Edge kombinerar kärleken till fängslande melodier och snygg produktion av nordisk pop med indiefolkets organiska instrumentella kvaliteter och lyrik. Sjumanna-bandet visar en palett av influencer som sträcker sig från Coldplay till The Paper Kites, med en sofistikerad frontkvinna som kan framkalla associationer till Florence Welch.


Leading Edge bildades 2012 av song- & singwritern Anna Johannisson och har sitt ursprung i en grupp universitetsstudenter i södra Lund. Bandets övergripande estetik har ett subtilt inflytande från stadens intellektuella och öppensinnade studentliv. Bandets sound har utvecklats från poprock påverkat av Coldplay till en ganska akustisk ton. Deras kreativitet fortsätter att ge sig in i nya territorier, men de överger inte popinfluencerna.


Leading Edge blev signerade till Rexius Records 2019 och förbereder för närvarande sitt första albumsläpp med etiketten ”Northern Lights”. Albumet släpps 17 april.


LAND OF TREES (SE)
Land of Trees är Indie/folk med hoppfyllda texter, inslag av fiol, banjo, mandolin och påtaglig nerv. Marcus Friman, namnet bakom Land of Trees, har sedan 2016 släppt två album på Spotify med över 2,7 miljoner streams och har två år i rad åkt på egenskapade turnéer i Europa och England.


Sedan mitten av 2017 har Friman drivit projektet på egen hand och vintern 2019 började han samarbeta med 3 musiker som blivit bandet bakom den svenska singer/songwritern.


Babel föddes ur askan av kulturhuset Jeriko. Personerna bakom Babel drev tidigare bar och klubbverksamheten i huset och genomförde under 2008 en vision de gått och burit på länge. Man ville med Babel skapa en internationellt gångbar konsert- och klubblokal för en musikintresserad publik. Under renoveringen byttes hela ljud- och ljussystem ut för att skapa de bästa förutsättningar för att arrangera konsert-, klubb- och andra scenarrangemang.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-04-17 20:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: