Menu

floats (SE) LIVE - Releasefest

Malmö

Babel
lördag, 3 oktober 2020 kl:20:30

Med sina lyriska melodier, fartfyllda blåsslingor, mångfacetterade texter och kaxiga grooves bjuder floats in till en helaftons konsertkväll på Babel för att fira släppet av sin debutskiva ‘Roadwork Ahead’.


FLOATS (SE/NO)
floats är en septett med både svenska och norska medlemmar som bildades i Skåne 2017. Det är egenkomponerade låtar med rötter i jazzen men även starka influenser av soul och pop. Det blir energifylld musik med fartfyllda brasslingor, svängiga beats och intrikata solon som kan få vilket tak som helst att lyfta!


Det kommer vara groovigt, det kommer vara svängigt och det kommer vara energi som kommer få taket att lyfta – följ med på resan!


ASTRID MELÉN (SE)
Numera Malmöbaserade Astrid Melén skapar alternativ indiepop i ett musikaliskt landskap av både nerv och finess. De uttrycksfulla och moderna kompositionerna, tydligt influerade av jazz och soul, byggs upp av hälften elektroniska och hälften akustiska ljud.


På scen står hon för rattandet av vokalpedaler och synthljud, men med sig till Babel har hon också Martin Liljeroth på elektroakustiskt slagverk och Albin Andersson på elbas. Första EP-släppet är planerat till våren 2021.


Babel föddes ur askan av kulturhuset Jeriko. Personerna bakom Babel drev tidigare bar och klubbverksamheten i huset och genomförde under 2008 en vision de gått och burit på länge. Man ville med Babel skapa en internationellt gångbar konsert- och klubblokal för en musikintresserad publik. Under renoveringen byttes hela ljud- och ljussystem ut för att skapa de bästa förutsättningar för att arrangera konsert-, klubb- och andra scenarrangemang.

Datum / Tid

lördag, 3 oktober 2020 kl: 20:30

Plats

Malmö, Babel

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

80kr - 130

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad