Menu

Emil Jensen (SE) - I det nya landet

Malmö

Babel
lördag, 8 mars 2014 kl:20:30

Ordmagikern och artisten Emil Jensen är tillbaka på Babel med en ny skiva och ny föreställning.


EMIL JENSEN (SE)
Emil har släppt fyra hyllade album, två kultförklarade ljudböcker och långfilmsdebuterat i Jan Troells oscarsbidrag Maria Larssons Eviga Ögonblick. Han hörs i sitt egna program â??Mellansnackâ? i Sveriges Radio.


I sina föreställningar blandar Emil sin musik med lyrik och komik till en helt egen genre och han har turnerat med sina konserter och föreställningar i hela norra Europa. Allt från Dramaten till Peace & Love-festivalen. Han kastar sig mellan allvar och humor, tal och musik, personligt och globalt och visar att det egentligen är samma sak.


2007 gjorde Emil hela sin sommarturné per cykel â?? 300 mil med gitarren på ryggen â?? som en personlig manifestation för hållbar utveckling.


Genom åren har han samarbetat med olika artister som Ane Brun, Familjen, First Aid Kit och Nour El-Refai och fått mängder av priser, som tex Hoola Bandoola-priset. Emil har blivit Europamästare i poetry slam och 2011 tilldelades han Gustaf Frödings lyrikpris med följande motivering:


â??Emil Jensens texter och musik kännetecknas av ett skenbart spontant uttryck, lekfullt och träffsäkert. Men bakom ridån av humor finns ett stort allvar och ett uppriktigt samhällsengagemang. I sitt skapande ställer han sig på de svagas och utsattas sida i kampen mot fördomar, hyckleri och maktmissbruk . Emil Jensen är en mångsidig konstnär som med sin personliga berättelse speglar vår tid.â?


VAD: Emil Jensen (SE) LIVE â?? I det nya landet
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Lördag 8 Mars, 19:30, på scen 20:30
SITTANDE: 250 kr (inkl. förköpsavg.)
STÅENDE: 195 kr (inkl. förköpsavg.)
FÖRKÖP: På babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11), Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18) eller HepCat Store (Sankt Lars väg 21, Lund)
ÅLDER: 13 år
WWW: emiljensen.se
SPOTIFY: Emil Jensen


Babel föddes ur askan av kulturhuset Jeriko. Personerna bakom Babel drev tidigare bar och klubbverksamheten i huset och genomförde under 2008 en vision de gått och burit på länge. Man ville med Babel skapa en internationellt gångbar konsert- och klubblokal för en musikintresserad publik. Under renoveringen byttes hela ljud- och ljussystem ut för att skapa de bästa förutsättningar för att arrangera konsert-, klubb- och andra scenarrangemang.

Datum / Tid

lördag, 8 mars 2014 kl: 20:30

Plats

Malmö, Babel

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

175kr - 230

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad