Menu

Eldkvarn (SE) LIVE

Malmö

Babel
fredag, 28 november 2014 kl:21:00

ELDKVARN (SE)
Eldkvarn bildades i Norrköping 1971 av Tony Thorén och bröderna Per och Stefan Jonsson, alias Plura och Carla. Bandet hette då Piska mig hårt och släppte 1974 skivan â??Elisabetâ?. 1976 ändrades namnet till Eldkvarn.


Under de kommande åren släppte Eldkvarn ytterligare 2 skivor som gick allmänheten ganska oförmärkt förbi innan man 1979 gav ut skivan â??Pojkar, pojkar, pojkarâ? som blev en mindre, men dock en framgång.


Gruppen har haft ett antal olika medlemmar under åren, folk har kommit och gått, men dagens uppsättning har i princip spelat ihop sedan slutet av 1970-talet. Werner hade semester mellan 1985-1994 och ersattes under de åren av Peter Smoliansky. Claes von Heijne började 1986.


När Aftonbladet 1999 listade århundradets 50 bästa svenska artister kom Eldkvarn på 4e plats och med Pluras medverkan i â??Så mycket bättreâ? och â??Pluras Kökâ? samt senaste skivan â??De berömdas avenyâ? är de hetare än någonsin.


Babel föddes ur askan av kulturhuset Jeriko. Personerna bakom Babel drev tidigare bar och klubbverksamheten i huset och genomförde under 2008 en vision de gått och burit på länge. Man ville med Babel skapa en internationellt gångbar konsert- och klubblokal för en musikintresserad publik. Under renoveringen byttes hela ljud- och ljussystem ut för att skapa de bästa förutsättningar för att arrangera konsert-, klubb- och andra scenarrangemang.

Datum / Tid

fredag, 28 november 2014 kl: 21:00

Plats

Malmö, Babel

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

350

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad