Imperial State Electric (SE) LIVE

BabelDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

IMPERIAL STATE ELECTRIC (SE)
För en svensk rockpublik behöver bandets frontfigur Nicke Andersson knappast någon närmare presentation. Denna multikonstnär har berikat musikvärlden med band som bland annat Entombed, The Hellacopters, Death Breath, The Solution och senast i raden alltså Imperial State Electric. Ett hyggligt CV. Minst sagt.


Nicke är dock inte ensam i den aktuella orkestern. Imperial State Electric är i allra högsta grad ett band bestående av fantastiska musiker, som dessutom turas om att ta över mikrofonen på senaste plattan Reptile Brain Music. Bandets basist Dolf de Borst (som även spelar i The Datsuns) sjunger exempelvis lead på första singeln - titelspåret Reptile Brain. Gitarristen Tobias Egge (tidigare i The Objects) tar över micken och står i fokus med grym sång på Stay The Night. Som om inte detta vore gott nog backas dessa herrar upp av Tomas Eriksson (tidigare i Captain Murphy) som utan tvekan är en av landets absolut bästa rocktrummisar.


Imperial State Electric är alltså ett ovanligt samspelt och unikt gäng. Något som även en recensent poängterade efter en av bandets festivalspelningar: "Det här är det bandet som har de mest kompetenta musikerna i hela landet. Samtliga fyra medlemmar kan sjunga, köra och traktera inte bara sina egna, utan även de andra medlemmarnas, instrument med kirurgisk precision och en omisskännlig känsla för överjordiskt sväng" (Rocknytt). Det är bara att hålla med. Låt oss därför lyfta taket på Babel denna torsdag, för det är såhär rock'n'roll är menat att låta!


Babel föddes ur askan av kulturhuset Jeriko. Personerna bakom Babel drev tidigare bar och klubbverksamheten i huset och genomförde under 2008 en vision de gått och burit på länge. Man ville med Babel skapa en internationellt gångbar konsert- och klubblokal för en musikintresserad publik. Under renoveringen byttes hela ljud- och ljussystem ut för att skapa de bästa förutsättningar för att arrangera konsert-, klubb- och andra scenarrangemang.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2014-10-23 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Imperial State Electric

Imperial State Electric, Let Me Throw My Life Away på Spotify

Honk Machine

Let Me Throw My Life Away

Imperial State Electric, All Over My Head på Spotify

All Over My Head

All Over My Head

Imperial State Electric, Anywhere Loud på Spotify

Honk Machine

Anywhere Loud

Imperial State Electric är ett rockband som bildades av före detta The Hellacopters frontmannen Nicke Andersson (sång och gitarr), Dolph de Borst från The Datsuns (sång och bas), Tobias Egge (sång och gitarr) och Tomas Eriksson från Captain Murphy (trummor). Bandet släppte sitt självbetitlade debutalbum Imperial State Electric den 28 maj 2010.


Efter att The Hellacopters splittrades 2008 började Andersson arbeta med ett studioalbum med åtta låtar där han spelade alla instrument själv. Andersson tyckte dock att det vore bättre att bilda ett band. Han fick med Dolph de Borst, Tobias Egge och Tomas Eriksson, alla tidigare medlemmar i Anderssons coverband Cold Ethyl, som han bildade strax efter The Hellacopters splittrades. Under inspelningen av skivan fick Andersson även hjälp från några gamla vänner, bland annat Dregen (Backyard Babies), Anders Lindström (The Hellacopters och The Diamond Dogs), Robert Pehrsson (Thunder Express och Dundertåget) och Neil Leyton m.fl.