Menu

Imperial State Electric (SE) LIVE

Malmö

Babel
torsdag, 23 oktober 2014 kl:20:00

IMPERIAL STATE ELECTRIC (SE)
För en svensk rockpublik behöver bandets frontfigur Nicke Andersson knappast någon närmare presentation. Denna multikonstnär har berikat musikvärlden med band som bland annat Entombed, The Hellacopters, Death Breath, The Solution och senast i raden alltså Imperial State Electric. Ett hyggligt CV. Minst sagt.


Nicke är dock inte ensam i den aktuella orkestern. Imperial State Electric är i allra högsta grad ett band bestående av fantastiska musiker, som dessutom turas om att ta över mikrofonen på senaste plattan Reptile Brain Music. Bandets basist Dolf de Borst (som även spelar i The Datsuns) sjunger exempelvis lead på första singeln - titelspåret Reptile Brain. Gitarristen Tobias Egge (tidigare i The Objects) tar över micken och står i fokus med grym sång på Stay The Night. Som om inte detta vore gott nog backas dessa herrar upp av Tomas Eriksson (tidigare i Captain Murphy) som utan tvekan är en av landets absolut bästa rocktrummisar.


Imperial State Electric är alltså ett ovanligt samspelt och unikt gäng. Något som även en recensent poängterade efter en av bandets festivalspelningar: "Det här är det bandet som har de mest kompetenta musikerna i hela landet. Samtliga fyra medlemmar kan sjunga, köra och traktera inte bara sina egna, utan även de andra medlemmarnas, instrument med kirurgisk precision och en omisskännlig känsla för överjordiskt sväng" (Rocknytt). Det är bara att hålla med. Låt oss därför lyfta taket på Babel denna torsdag, för det är såhär rock'n'roll är menat att låta!


Babel föddes ur askan av kulturhuset Jeriko. Personerna bakom Babel drev tidigare bar och klubbverksamheten i huset och genomförde under 2008 en vision de gått och burit på länge. Man ville med Babel skapa en internationellt gångbar konsert- och klubblokal för en musikintresserad publik. Under renoveringen byttes hela ljud- och ljussystem ut för att skapa de bästa förutsättningar för att arrangera konsert-, klubb- och andra scenarrangemang.

Datum / Tid

torsdag, 23 oktober 2014 kl: 20:00

Plats

Malmö, Babel

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

160

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad