Menu

Oddisee & Live Band (US) LIVE

Malmö

Babel
fredag, 18 september 2015 kl:20:30

Oddisee med band kommer till Babel och Malmö med sin soulfulla hiphop smakfullt skulpterad av en mycket ovanlig jazzman.


ODDISEE & LIVE BAND (US)
Odisee gör musik som griper tag i benmärgen. Det är genomsyrat av kärlek, ärlighet och osjälviskhet. Det är en virtuös musikalitet, direkt i sitt språk och oändligt igenkänningsbart. Universellt och personligt.


Oddisee växte upp i Washington D.C med hiphopen ständigt närvande, men spenderade sina somrar i Khartoum, Sudan där han simmade i Nilen, lärde sig arabiska och lyssnade på sin Oud-spelande far. Oddisee tog sina första stapplande steg som producent i en analog studio hos sin granne, den legendariska Garry Shider (Parliament Funkadelic). Sedan dess har Oddisee uppträtt tillsammans med The Roots och producerat namn som Freeway, Jazzy Jeff, Little Brother, De La Soul & Nikki Jean, och mycket mer.


Hans debutplatta "People Hear What They See" släpptes 2012 och gjorde stort avtryck. Skiva nummer två "The Good Fight" är alldeles färsk och fylld av musik som känns ända in i benmärgen. Soulful hiphop smakfullt skulpterad av en mycket ovanlig jazzman.


â??I've strived to become a minimalist in life & art. During the making of The Good Fight, I feel I achieved both" - Oddisee


Babel föddes ur askan av kulturhuset Jeriko. Personerna bakom Babel drev tidigare bar och klubbverksamheten i huset och genomförde under 2008 en vision de gått och burit på länge. Man ville med Babel skapa en internationellt gångbar konsert- och klubblokal för en musikintresserad publik. Under renoveringen byttes hela ljud- och ljussystem ut för att skapa de bästa förutsättningar för att arrangera konsert-, klubb- och andra scenarrangemang.

Datum / Tid

fredag, 18 september 2015 kl: 20:30

Plats

Malmö, Babel

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

160

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad