Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Oh Land (DK) LIVE

BabelDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Nanna Øland Fabricius, mer känd som artisten Oh Land, hamnade mitt i en musikkarriär 2008, under inte helt vanliga omständigheter. När tio års utbildning på bland annat Svenska Balettakademien och en spirande karriär som balettdansös på grund av en skada fick ett abrupt slut, vände hon sig till musiken för att få utlopp för sin kreativitet. Vid 22 års ålder skrev och producerade Oh Land sitt första album Fauna, som fick stor uppmärksamhet i musikpress. Det var hur hon arbetade under med Fauna som skulle sätta rutinen för hur hon skulle skapa musik i framtiden, där den egna produktionen återigen står i fokus.


Oh Lands senaste och fjärde album, Earth Sick, markerar en återgång till rötterna; att skriva, spela in och producera allt själv i hemmet, med hjälp av familj och vänner. Earth Sick är en hybrid av tunna lager av symfoniska och elektroniska ljud som vävs tillsammans till ett fantastiskt ljudlandskap. Singeln Slow som kom tidigare i sommar är ett samarbete med hennes landsmän Turboweekend, och hon har tidigare samarbetat med bland andra Gym Class Heros och Yuksek.


Oh Land har spenderat den större delen av de senaste fyra åren på vägarna. Hon har headlineat turnéer och varit support till bland andra Katy Perry och Sia. I november kommer hon äntligen till Babel för en intim spelning.


Babel föddes ur askan av kulturhuset Jeriko. Personerna bakom Babel drev tidigare bar och klubbverksamheten i huset och genomförde under 2008 en vision de gått och burit på länge. Man ville med Babel skapa en internationellt gångbar konsert- och klubblokal för en musikintresserad publik. Under renoveringen byttes hela ljud- och ljussystem ut för att skapa de bästa förutsättningar för att arrangera konsert-, klubb- och andra scenarrangemang.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2015-11-05 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Oh Land

Oh Land, Slow på Spotify

Slow

Slow

Oh Land, Sun of a Gun på Spotify

Oh Land

Sun of a Gun

Oh Land, White Nights på Spotify

Oh Land

White Nights

Nanna Øland Fabricius, född 2 maj 1985 i Köpenhamn, mer känd under sitt artistnamn Oh Land, är en dansk sångerska.


Oh Land släppte sitt debutalbum Fauna i Danmark den 10 november 2008 genom skivbolaget Fake Diamond. På sitt andra album, det självbetitlade Oh Land, arbetade hon med producenterna Dan Carey, Dave McCracken och Lester Mendez. Albumet släpptes den 14 mars 2011 och nådde femte plats på den danska albumlistan. Det andra albumet blev också hennes debutalbum i USA där det släpptes den 15 mars genom Epic Records. I USA nådde albumet 184 plats på albumlistan. Hon hade tidigare även släppt en EP med samma titel den 19 oktober 2010 och som innehöll fyra låtar från albumet. Vid NewNowNext Awards som hölls den 7 april 2011 vann hon priset Brink of Fame Music Artist.


Hennes TV-premiär i USA gjorde hon den 2 mars 2011 i programmet The Late Show with David Letterman där hon framförde sin singel "Sun of a Gun". Hon framförde samma låt igen både den 24 mars i Jimmy Kimmel Live! och den 25 mars i The Late Late Show with Craig Ferguson. I mars turnerade hon genom Nordamerika tillsammans med den brittiska musikgruppen Orchestral Manoeuvres in the Dark. Under Sia Furlers turné i Nordamerika i juli och augusti gjorde hon även ett par framträdanden. Hon var dessutom förband åt ett par av Katy Perrys konserter i USA år 2011. Hon följde även med Perry för konserter i Storbritannien och Irland i oktober och november.


Hon föddes i den danska huvudstaden Köpenhamn. Hennes far var organist och hennes mor sjöng opera. Hon är släkt med Otto Fabricius. Hon gick under en tid på Den Kongelige Ballet i Köpenhamn och på Kungliga Baletten i Stockholm. Hon har även varit skådespelerska i det danska dramat Hvid nat från 2007. Hon har bott i Brooklyn i New York sedan januari 2010.