Menu

Oh Land (DK) LIVE

Malmö

Babel
torsdag, 5 november 2015 kl:20:00

Nanna Øland Fabricius, mer känd som artisten Oh Land, hamnade mitt i en musikkarriär 2008, under inte helt vanliga omständigheter. När tio års utbildning på bland annat Svenska Balettakademien och en spirande karriär som balettdansös på grund av en skada fick ett abrupt slut, vände hon sig till musiken för att få utlopp för sin kreativitet. Vid 22 års ålder skrev och producerade Oh Land sitt första album Fauna, som fick stor uppmärksamhet i musikpress. Det var hur hon arbetade under med Fauna som skulle sätta rutinen för hur hon skulle skapa musik i framtiden, där den egna produktionen återigen står i fokus.


Oh Lands senaste och fjärde album, Earth Sick, markerar en återgång till rötterna; att skriva, spela in och producera allt själv i hemmet, med hjälp av familj och vänner. Earth Sick är en hybrid av tunna lager av symfoniska och elektroniska ljud som vävs tillsammans till ett fantastiskt ljudlandskap. Singeln Slow som kom tidigare i sommar är ett samarbete med hennes landsmän Turboweekend, och hon har tidigare samarbetat med bland andra Gym Class Heros och Yuksek.


Oh Land har spenderat den större delen av de senaste fyra åren på vägarna. Hon har headlineat turnéer och varit support till bland andra Katy Perry och Sia. I november kommer hon äntligen till Babel för en intim spelning.


Babel föddes ur askan av kulturhuset Jeriko. Personerna bakom Babel drev tidigare bar och klubbverksamheten i huset och genomförde under 2008 en vision de gått och burit på länge. Man ville med Babel skapa en internationellt gångbar konsert- och klubblokal för en musikintresserad publik. Under renoveringen byttes hela ljud- och ljussystem ut för att skapa de bästa förutsättningar för att arrangera konsert-, klubb- och andra scenarrangemang.

Datum / Tid

torsdag, 5 november 2015 kl: 20:00

Plats

Malmö, Babel

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

150kr - 170

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad