Menu

Asta Kask (SE) LIVE

Malmö

Babel
lördag, 13 februari 2016 kl:20:00

Malfunction pres. Asta Kask (SE) LIVE - Support: Lyckliga Idioter (SE), Svart Städhjäp (SE)


I över 35 år har Asta Kask levererat briljant svensk punk med ena foten i hardcore och den andra i trallpunks-traditionen.


ASTA KASK (SE)
Vi alla kan nog historian om Asta Kask, ett band från Töreboda, som bildades 1978, som splittrades 81, som återbildades samma år och som fram till 1986 hann släppa ett gäng Ep-skivor, innan dom gjorde “Aldrig en LP” och splittrade bandet, i protest mot sig själva och punkrörelsens elitism. Som i samband med en återföreningsspelning 1992, dyrt och heligt lovade att dom aldrig skulle spela ihop igen…


Det borde inte vara möjligt, att samma band nu under 2000-talet har varit aktiva i 10 år, fortsätter att spela och sjunga på modersmålet, och avverka turnéer, inte bara i Skandinavien, men också i övriga Europa, Japan, USA, och nu senast i Sydamerika. Och hur är det möjligt att dom fortsätter att vara vitala, hungriga, förbannade, och relevanta efter 35 år? Det borde inte vara möjligt, men svaret är att dom är Asta Kask. Ett band som alltid skitit i vad alla andra tycker, i trender, och hur andra band låtit. Som skitit i att ett gammalt skivbolag patentregistrerade deras namn i utpressningssyfte. Som alltid skitit i om dom bryter sina egna löften, så länge som det känts rätt. Som skiter i om du blir tar illa vid dig av deras texter för att du är Sverigedemokrat. Vars motto är att: “man ska alltid ha råd att be vem som helst att dra åt helvete”.


Det enda som egentligen betyder något, är att dom är Asta Kask. En kackerlacka som vägrar att dö, och ni fortsätter att lyssna på dom – både du som precis upptäckt punken, och du som hörde Asta första gången på “Ny Våg”. Det är, handen på hjärtat, så vackert punk blir.


Babel föddes ur askan av kulturhuset Jeriko. Personerna bakom Babel drev tidigare bar och klubbverksamheten i huset och genomförde under 2008 en vision de gått och burit på länge. Man ville med Babel skapa en internationellt gångbar konsert- och klubblokal för en musikintresserad publik. Under renoveringen byttes hela ljud- och ljussystem ut för att skapa de bästa förutsättningar för att arrangera konsert-, klubb- och andra scenarrangemang.

Datum / Tid

lördag, 13 februari 2016 kl: 20:00

Plats

Malmö, Babel

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

140

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad