Menu

Stumfilmskonsert med bob hund (SE) LIVE - SÖNDAG

Malmö

Babel
söndag, 13 mars 2016 kl:16:00

Under bob hunds nordiska vårturné kommer bandet i varje stad de gör nedslag kombinera vanliga gig med att sätta upp en konsert med nyskriven musik till den klassiska stumfilmen ”Människa med filmkamera”.


Dziga Vertovs metafilmiska stadssymfoni från 1929 är en hyllning till filmmediet och ett av de främsta exemplen på den inflytelserika sovjetiska montageklippningen. Det är också en av de absolut bästa dokumentärer som har gjorts.


bob hund är sex individer som inte passar in men som passar ihop. Med den unika kemi som bara kan uppstå i mötet mellan de sex bandmedlemmarna som verktyg skapar de en egen värld där verkligenheten speglas i all sin vackra skevhet. Bob Hund skrev ursprungligen musik till ”Människa med filmkamera” som en del av Cinematekets konsertserie Sounds of Silence. Nu får fler chansen att se detta unika möte mellan filmklassikern och bandets musik.


Babel föddes ur askan av kulturhuset Jeriko. Personerna bakom Babel drev tidigare bar och klubbverksamheten i huset och genomförde under 2008 en vision de gått och burit på länge. Man ville med Babel skapa en internationellt gångbar konsert- och klubblokal för en musikintresserad publik. Under renoveringen byttes hela ljud- och ljussystem ut för att skapa de bästa förutsättningar för att arrangera konsert-, klubb- och andra scenarrangemang.

Datum / Tid

söndag, 13 mars 2016 kl: 16:00

Plats

Malmö, Babel

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

220

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad