kl: 20:30

Nicole Sabouné (SE) LIVE

Babel



Detta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

NICOLE SABOUNÉ (SE)
Nicole Sabouné slog igenom med sitt debutalbum ”Must exist” 2014. Hennes musik förenar det sena 70-talets avskalade new wave med ett suggestivt driv, en uppenbar kärlek till hudnära formuleringar och ett passionerat men stilrent uttryck. Musiken har tydliga referenser till det tidiga 80-talets postpunk och orkestrar som Joy Division och Siouxsie and the Banshees, samt rockikonerna David Bowie och Patti Smith.


I höstas släpptes “Miman”, det uppföljande albumet efter debuten ”Must exist”. Detta album har hon producerat själv med hjälp av bandmedlemmarna Nicklas Stenemo och Jon Bordon.


Babel föddes ur askan av kulturhuset Jeriko. Personerna bakom Babel drev tidigare bar och klubbverksamheten i huset och genomförde under 2008 en vision de gått och burit på länge. Man ville med Babel skapa en internationellt gångbar konsert- och klubblokal för en musikintresserad publik. Under renoveringen byttes hela ljud- och ljussystem ut för att skapa de bästa förutsättningar för att arrangera konsert-, klubb- och andra scenarrangemang.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2016-03-25 20:30


Plats/Lokal:

Adress:



Fler tillfällen:



Nicole Sabouné

Nicole Sabouné, I Surrender på Spotify

Must Exist

I Surrender

Nicole Sabouné, Conquer or Suffer på Spotify

Must Exist

Conquer or Suffer

Nicole Sabouné, Win This Life på Spotify

Must Exist

Win This Life

Sabouné är uppväxt i Sölvesborg och Lund och deltog 2012 i TV-programmet The Voice Sverige där hon hade Ola Salo som coach. Hon tog sig till semifinal innan hon slutligen åkte ut ur tävlingen. Sabouné skriver sin musik tillsammans med Salo och Niklas Stenemo. Efter tre singlar släpptes debutalbumet Must Exist på skivbolaget Roxy Recordings 15 januari 2014. Albumet, som har rock- och punkinfluenser från 1970- och 1980-talet, följdes av en Sverigeturné.