Menu

Nicole Sabouné (SE) LIVE

Malmö

Babel
fredag, 25 mars 2016 kl:20:30

NICOLE SABOUNÉ (SE)
Nicole Sabouné slog igenom med sitt debutalbum ”Must exist” 2014. Hennes musik förenar det sena 70-talets avskalade new wave med ett suggestivt driv, en uppenbar kärlek till hudnära formuleringar och ett passionerat men stilrent uttryck. Musiken har tydliga referenser till det tidiga 80-talets postpunk och orkestrar som Joy Division och Siouxsie and the Banshees, samt rockikonerna David Bowie och Patti Smith.


I höstas släpptes “Miman”, det uppföljande albumet efter debuten ”Must exist”. Detta album har hon producerat själv med hjälp av bandmedlemmarna Nicklas Stenemo och Jon Bordon.


Babel föddes ur askan av kulturhuset Jeriko. Personerna bakom Babel drev tidigare bar och klubbverksamheten i huset och genomförde under 2008 en vision de gått och burit på länge. Man ville med Babel skapa en internationellt gångbar konsert- och klubblokal för en musikintresserad publik. Under renoveringen byttes hela ljud- och ljussystem ut för att skapa de bästa förutsättningar för att arrangera konsert-, klubb- och andra scenarrangemang.

Datum / Tid

fredag, 25 mars 2016 kl: 20:30

Plats

Malmö, Babel

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

150kr - 190

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad