Menu

Sam Amidon (US)

Malmö

Folk Å Rock
söndag, 22 oktober 2017 kl:18:00

Underbart charmiga Sam Amidon kommer till FOLK Å ROCK söndag 22/10 med nya skivan 'The Following Mountain' i bagaget. Öppnar 19, på scen 20. Bar, Café & Restaurang.


Vermont-födda Samuel Tear är en multi-instrumentalist som spelat fiol sedan tre års ålder och är uppfostrad med en stadig föda av Irländsk och Appalachisk folkmusik. Under namnet Sam Amidon ger han ut vacker, avant-folk som dragit liknelser till Devendra Banhart, Nick Drake och Tim Buckley, men också mer samtida artister som Ryley Walker och William Tyler. Sedan debutalbumet 2001 har han vridit och vänt på traditionell musik, ibland naket och avskalat – ibland blandat med jazz, kammar-orkestrala arrangemang och till och med minimalistiska covers av Mariah Carey.


Nya albumet ‘The Following Mountain’ är hans åttonde album, men den första skivan där största delen är egna kompositioner. Inspelningarna har utgått från en till största delen improviserad jam-session tillsammans med legendariska jazz-trummisen Milford Graves, slagverkaren Juma Sultan (Jimi Hendrix), saxofonisten Sam Gendel och Shahzad Ismaily som han även tidigare samarbetat med. Tillsammans med producenten Leo Abrahams (Regina Spektor, Paulo Nutini) har han sedan byggt sånger av segment från de inspelningarna där Amidon bitvis lånat texter från dikter som listats som ‘public domain’, dvs fria att använda. Det organiska tillvägagångssättet har skapat en rad oväntade vändningar i musiken, som ibland påminner om frijazz men som hela tiden vilar tungt på Amidons kärlek till traditionell folkmusik.

Datum / Tid

söndag, 22 oktober 2017 kl: 18:00

Plats

Malmö, Folk Å Rock

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

180

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad