Menu

Charlie Parr (US) + Under Tiden

Malmö

Folk Å Rock
tisdag, 27 februari 2018 kl:20:00

Minnesota-bördige CHARLIE PARR är en Roots-musiker som rör sig i en Folk-Blues-tradition från en svunnen epok. Uppvuxen i ett arbetarhem där ljudkulissen till stor del utgjordes av CHARLIE PATTON, LEADBELLY och WOODY GUTHRIE vilket återspeglar sig tydligt i hans eget sound. Support: UNDER TIDEN är ett band med rötter från New York till Svedala. Från Innsbruck till Småland. Med Emma Silfver på sång och dragspel, Bernhard Steiner på fiol och gitarr, Anders Dahlheim på bas, Josh Murray på gitarr och sång och Annika Fransén på Cello. Vardag och relationer. Allt det där som händer under tiden. Personliga och närgångna texter, och en musik som rör sig mellan Jazz, Visa och Pop. Även om allvaret ligger där som ett gammalt rustikt trägolv är aldrig humorn långt borta. Öppnar 19, på scen 20. Bar, Café, Restaurang & Folkklubb.


Den numera Duluth-baserade Parr har redan från början använt sig av lite mer annorlunda inspelningsplatser som tex garage, lagerlokaler, vardagsrum tillsammans med vintage eller lo-fi teknik, som ett sätt att jordfästa den traditionella Blues och Folk-känslan i hans sånger.


Hans sound med strupig sång, steel gitarr eller banjo har lett till jämförelser med DAVE VAN RONK, DOCK BOGGS och även TOM WAITS. Parr är en solo-performer som gjort sig känd för ett evigt turnerande och en frekvent utgivningstakt. ‘Stumpjumper’ från 2015 producerades av Phil Cook (Megafaun) och var första skivan på hyllade folk-labeln Red House Records (DALE WATSON, JOHN GORKA, LOUDON WAINWRIGHT III) som sedan dess ger ut Parrs album. Senaste albumet ‘Dog’ från juni 2017 är tredje albumet på Red House och det fjortonde i ordningen. Albumet i sig är delvis en resa in i ett högst personligt hanterande av en depression som Parr själv kämpat med de senaste åren, men också - trots de mörkare stunderna - ett trotsigt optimistiskt accepterande över hur långt han kommit.


“Parr is a folk artist for the new American Dust Bowl, a resonator-ready troubadour armed with a well-worn satchel of troubled tales that cut to the heart of a nation mired in fear and in dire need of a roots-music revival.” - Acoustic Guitar

Datum / Tid

tisdag, 27 februari 2018 kl: 20:00

Plats

Malmö, Folk Å Rock

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

150

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad