Menu

Bror Gunnar Jansson + Georg Meggs Band

Malmö

Folk Å Rock
lördag, 3 mars 2018 kl:21:00

Bror Gunnar Jansson till Folk Å Rock lördag den 3:e mars! Enmansbandet släpper lös en garageaktig hybrid av Blues, Country och Amerikansk Folk. Öppnar 19, På scen 21. Fysiska biljetter hos Folk å Rock, Musik & Konst och Skivesset. Bluesbar, Café & Restaurang. Välkomna!


Support från Georg Meggs Band. Georg Meggs (sång, munspel) Filiph Englund (gitarr), Bruno Oberdoerfer (bas) och Mats Brandström (trummor). Meggs sjunger egna låtar på skånska i fin Peps-tradition och har släppt fullängdaren "Vit Slyngel" och EP:n "Spiller Mitt Krut". "Segrare i Scandinavian Blues Contest 2017" (som avgörs under Mönsterås Blues & Roots Festival).


Om Bror Gunnar Jansson
Gaffa: "Dags att bluesdoldisen kliver in i rampljuset"
Svenska Dagbladet: "Fransmännen har förstått grejen men det lär bara vara en tidsfråga innan vi också gör det i Sverige"


Bror Gunnar Jansson har under 2017 släppt And The Great Unknown i två delar som har fått mycket uppmärksamhet i både Sverige och utomlands. Den andra delen släpptes i maj 2017 och redan sålt över 5000 exemplar och skivorna har blivit uppmärksammade av bland annat France Inter, Telerama, franska Rolling Stone magazine, Gaffa, Lira, Sydsvenskan, Göteborgsposten och många fler. Totalt har Gunnar sålt över 15 000 fysiska album, över 2 miljoner streams, utvald till veckans skiva i franska Canal+ två gånger och tidigare skivan Moan Snake Moan blev kallad "Revelation of the year" av Les Inrockuptibles.


I samband med skivsläppen 2017 är över 70 konserter bokade i Sverige och utomlands, bland annat på Nefertiti Göteborg, Fasching Stockholm, stora Pustervik Göteborg, Blå Oslo, Victoriateatern Malmö, Malmöfestivalen, Åmål Blues Fest, Sziget Festival i Ungern, Festival Fikas i Kanada och över 30 klubbspelningar i Frankrike.


5/6 i Gaffa: "Dags att bluesdoldisen kliver in i rampljuset. Missas på egen risk!"


4/5 i Nya Wermlands tidning: "koncentrerat och med en febrig närvaro"


P1 Kultur: "Bror Gunnar Jansson - ett 10-talets bluesfenomen"


P4 Kulturnytt: "Bror Gunnar Jansson mutar in sin egen blues"


Svenska Dagbladet: "Fransmännen har förstått grejen men det lär bara vara en tidsfråga innan vi också gör det i Sverige"


Mono Magasin: "Det är faktiskt lite av en skam att Sverige inte förmår att uppskatta hans talang efter förtjänst eftersom det är en talang som är större än hos många av dem som vi själva importerar från USA."


Mittmedia: "Bror Gunnar Jansson förmedlar närvaro"


Lira Musikmagasin: ”Jag är stum av beundran inför Bror Gunnar Jansson och hans skiva. Så pass att jag inte lyckas få alla lovord på pränt. Det här hör nämligen till det bästa jag någonsin hört. Jag lyfter på hatten och önskar Jansson all lycka och välgång. Fast det gör jag mest av egoistiska skäl eftersom jag vill ha fler skivor av honom. Och det genast!” Daniel Gustavsson, i recension av Moan Snake Moan

Datum / Tid

lördag, 3 mars 2018 kl: 21:00

Plats

Malmö, Folk Å Rock

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

150

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad