Menu

Joan Shelley (US) + Marie Nilsson

Malmö

Folk Å Rock
onsdag, 7 november 2018 kl:20:00

Joan Shelley kommer till Folk Å Rock onsdag 7 november för en unik konsert direkt efter 20 spelningar med Richard Thompson i Storbritannien på "The 13 Rivers Tour"! Marie Nilsson inleder kvällen. Öppnar 19, På scen 20. Fysiska biljetter hos Folk å Rock, Musik & Konst och Skivesset. Bar, Restaurang och Singer-Songwriter-Café. Välkomna!


Joan Shelley är från Louisville, Kentucky, men hennes röst/sound ger associationer till engelska storheter som Linda Thompson och Fairpoint Convention. Senaste självbetitlade skivan producerades av Wilcos Jeff Tweedy och Uncut Magazine listade den som nummer 5 i sin "Top 75 albums of the year 2017"!


"Shelley, from Louisville, was blessed with a voice of clarity and emotional maturity, fine guitar skills and a songwriting style that was graceful, unfussy and profoundly moving" (Uncut Magazine)


Supportband: Sångerskan och låtskrivaren MARIE NILSSON är uppvuxen i östra Blekinge men har bott i Malmö sedan tolv år tillbaka. Det första soloalbumet ”Mellan Ekeryd och Paris” släpptes för några år sedan och nu är hon och bandet i full färd med att repa in låtar inför nästa skiva. I Januari i år släpptes ett av spåren ”Ett steg fram” som singel på Spotify. Utöver sina egna produktioner har hon medverkat på flera singlar och skivor som körsångerska och pianist. Låtarna på det första albumet är både på svenska och engelska men efter det är texterna skrivna på svenska helt ochhållet och det är där hon har hittat hem i sitt låtskrivande. Musiken är melodiös med influenser från Vispop, Folk och Americana och har bland annat spelats flitigt på P4 Blekinges topplista och varit med i flera länsfinaler av Svensktoppen Nästa. På Folk Å Rock bjuds ni på en intim spelning på trio, med sig har hon Alfred Andersson på bas och Nicklas Raab på gitarr. Ni kommer att få höra en hel del av materialet till den kommande skivan med innerliga texter, vackra harmonier och spelglädje.

Datum / Tid

onsdag, 7 november 2018 kl: 20:00

Plats

Malmö, Folk Å Rock

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

220

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad