Menu

Kingsborough (US) + Jetbone

Malmö

Folk Å Rock
söndag, 28 oktober 2018 kl:20:00

Är ni redo för nåt helt oväntat? För något med nerv och tryck, bluesbotten och en ärlig dos Rock & Roll? Het Sydstatsrock? Låt oss då presentera Kingsborough. Santa Rosa-bandet som är lika delar "Summer of love" och tung, 70-talsdoftande Rock. Bandet gör en kort Sverige-sväng där våra favoriter Jetbone agerar uppvärmare!


Till Folk Å Rock söndag 28/10. Öppnar 19, På scen 20. Fysiska biljetter hos Folk å Rock, Musik & Konst och Skivesset. Blackberry Smoke Bar, Café & Restaurang. Välkomna!


Det finns inget tillgjort hos dem. Utan de är, precis som alla andra band under Rootsys stora parasoll, äkta vara. Tänk Bluesrock, lite Love, lite Rival Sons, lite The Temperance MOvement, men såklart allra mest Kingsborough. Gitarrbaserad Rock av bästa sorten. Låtarna, svänget, tunggunget. De har rubbet. Fast är inte rädda att sträcka ut sig i samplingar och oväntat fräcka tonartsbyten i vissa låtar.


Senaste plattan "1544" kom i fjol och befäster bandets redan mycket goda rykte. Den är egenproducerad och låter som inget annat. Live har deras totala närvaro och musikhantverk rönt lovord från en alltmer svårflirtad publik. Det ska mycket till för att knocka en inhemsk sådan som matas med nya akter dagligen. Och det är där Kingsborough sticker ut, höjer sig över mängden.För just deras soul och blues-fundament tillåter dem att sträcka ut, musikaliskt. Sådär som tidiga THE WHO gjorde en gång i tiden.


Bandet består av; Billy Kingsborough (sång och gitarr), Alex Leach (gitarr & kör), Chris Mangione (bas & kör), John Whitney(trummor & kör)


Tillsammans skapar de den perfekta kvartetten av rå, otämjd energi och massor av attityd. Om de hade varit en film skulle de förmodligen varit Easy Rider - part 2, för båda deras album ( det första kom 2015 och heter "The night, The Grind and The woes") är mer som ett manus än en samling disparata låtar. De berättar en historia, för handlingen framåt och tar med sina lyssnare på en resa. Snyggt är det, filmiskt.


Det ska bli spännande att se hur de tar sin heta, sydstatsinspirerade Rock och ger den till oss, coola skandinaver. Vi är ju vana att bli bortskämda och här kommer vi bli det med råge. När ni live upplever introt till låten Low down, då är ni redan sålda.

Datum / Tid

söndag, 28 oktober 2018 kl: 20:00

Plats

Malmö, Folk Å Rock

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

200

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad