Menu

The Original Five + Lakely

Malmö

Folk Å Rock
fredag, 1 februari 2019 kl:21:00

Folk Å Rock fredag den 1:e februari: The Original Five + Lakely. Releaseparty-mingel från kl.19, På scen kl.21. Fysiska biljetter hos Folk å Rock, Musik & Konst och Skivesset. Bar, café & restaurang. Välkomna!


Den 1 februari släpper vi i The Original Five vår fjärde skiva, "Wipe Away Those Years". För att fira detta ställer vi till med en hejdundrande fest på Folk Å Rock samma kväll. Vi spelar goa låtar från skivan och lite gamla favoriter, minglar runt som om ingen morgondag fanns och som grädde på moset har vi bjudit in våra fina vänner och kollegor Lakely. Ytterligare någon gäst kommer dessutom att tillkomma. Vi ses!


Vi är oerhört stolta över den mångfasetterade lilla diamant som får se dagens ljus den 1 februari. Förutom den väl inpräntade grunden av hårt drivande Bluegrass bjuder vi nu även lyssnaren på spännande krumsprång över till nordisk tradition, tejano-inspirerade tongångar, a capella-inslag och naturligtvis kunde vi inte låta bli att slänga in en riktigt smäktande countryballad.


Wipe Away Those Years är vårt hittills mest kompromisslösa album. Alla steg i processen ifrån låtskrivande och arrangering till inspelning och mixning har fått ta sin tid och skett helt utifrån våra egna premisser. Att det är ett bluegrassalbum är det ingen fråga om, men ju mer vi har djupdykt i genren och ju mer vi lär oss om den desto mer vågar vi låta vårt eget musikaliska arv och bagage skina igenom. Influenserna som kan spåras på den här skivan är för många för att listas här. Dessutom är det roligare för dig att hitta dem själv. Vår förhoppning är att vi har landat i något nytt som kan vara intressant för betydligt fler än bara oss fyra. Något vi tror kan glädja både hårt inbitna Bluegrass-fans men även en bredare publik.


The Original Fivehar varit verksamt i olika konstellationer i 8 år och har hunnit turnera över större delen av Sverige och även Norge, Danmark, Belgien, Nederländerna, Irland och USA. Genuin och välspelad Bluegrass utlovas med några av Europas finaste musiker inom genren. Traditionellt material varvas med nyskrivna hits, sprudlande instrumentaler varvas med smäktande ballader och a capella-nummer. The Original Five står med ena benet djupt rotat i traditionell Bluegrass men genren är ju i högsta grad levande och andra benet befinner sig i europeisk Bluegrass på 2000-talet. I det egna materialet lyser influenser ifrån både äldre och nyare Country och Pop igenom såväl som Folkmusik ifrån båda sidor atlanten.

Datum / Tid

fredag, 1 februari 2019 kl: 21:00

Plats

Malmö, Folk Å Rock

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

150

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad