kl: 21:00

The Original Five + Lakely

Folk Å Rock


BILJETTER / MER INFORMATION


Folk Å Rock fredag den 1:e februari: The Original Five + Lakely. Releaseparty-mingel från kl.19, På scen kl.21. Fysiska biljetter hos Folk å Rock, Musik & Konst och Skivesset. Bar, café & restaurang. Välkomna!


Den 1 februari släpper vi i The Original Five vår fjärde skiva, "Wipe Away Those Years". För att fira detta ställer vi till med en hejdundrande fest på Folk Å Rock samma kväll. Vi spelar goa låtar från skivan och lite gamla favoriter, minglar runt som om ingen morgondag fanns och som grädde på moset har vi bjudit in våra fina vänner och kollegor Lakely. Ytterligare någon gäst kommer dessutom att tillkomma. Vi ses!


Vi är oerhört stolta över den mångfasetterade lilla diamant som får se dagens ljus den 1 februari. Förutom den väl inpräntade grunden av hårt drivande Bluegrass bjuder vi nu även lyssnaren på spännande krumsprång över till nordisk tradition, tejano-inspirerade tongångar, a capella-inslag och naturligtvis kunde vi inte låta bli att slänga in en riktigt smäktande countryballad.


Wipe Away Those Years är vårt hittills mest kompromisslösa album. Alla steg i processen ifrån låtskrivande och arrangering till inspelning och mixning har fått ta sin tid och skett helt utifrån våra egna premisser. Att det är ett bluegrassalbum är det ingen fråga om, men ju mer vi har djupdykt i genren och ju mer vi lär oss om den desto mer vågar vi låta vårt eget musikaliska arv och bagage skina igenom. Influenserna som kan spåras på den här skivan är för många för att listas här. Dessutom är det roligare för dig att hitta dem själv. Vår förhoppning är att vi har landat i något nytt som kan vara intressant för betydligt fler än bara oss fyra. Något vi tror kan glädja både hårt inbitna Bluegrass-fans men även en bredare publik.


The Original Fivehar varit verksamt i olika konstellationer i 8 år och har hunnit turnera över större delen av Sverige och även Norge, Danmark, Belgien, Nederländerna, Irland och USA. Genuin och välspelad Bluegrass utlovas med några av Europas finaste musiker inom genren. Traditionellt material varvas med nyskrivna hits, sprudlande instrumentaler varvas med smäktande ballader och a capella-nummer. The Original Five står med ena benet djupt rotat i traditionell Bluegrass men genren är ju i högsta grad levande och andra benet befinner sig i europeisk Bluegrass på 2000-talet. I det egna materialet lyser influenser ifrån både äldre och nyare Country och Pop igenom såväl som Folkmusik ifrån båda sidor atlanten.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-02-01 21:00


Plats/Lokal:

Adress:

Malmö, Skomakaregatan 11


Fler tillfällen:Typ av evenemang

GenreKostnad

150


Kort länk hit:

Har du sett eller varit på detta evenemang tidigare? Ge oss och andra en recension eller tips!

Urval ur aktuella nyheter

Bild på Två Utsålda Konserter På Storan I Göteborg - I Juli Intar Han Dalhallas Scen - Nu Står Det Klart, Det Blir En Skandinavienturné För Peter Jöback I Sommar!
PRESS
23 jan
kl: 11:00

Två Utsålda Konserter På Storan I Göteborg - I Juli Intar Han Dalhallas Scen - Nu Står Det Klart, Det Blir En Skandinavienturné För Peter Jöback I Sommar!

I början av december sålde Peter Jöback ut två konserter på Storan i Göteborg på bara några timmar. Ett par veckor senare kunde vi avslöja att han i sommar intar scenen i Dalhalla. Nu kan vi med glädje berätta att Peter åker på stor sommarturné i Skandinavien. Biljetterna till turnén släpps nu på fredag 25 januari, kl 09.00 via Livenation.se 26 oktober släpptes Peter Jöbacks...

Bild på Sammy & Johnny Bennett Är Tillbaka Med
PRESS
23 jan
kl: 09:20

Sammy & Johnny Bennett Är Tillbaka Med "beyblade"

Hyllade Sammy & Johnny Bennett är tillbaka! Idag den 23 januari släpps singeln BEYBLADE inkl musikvideo. LYSSNA: https://bennett.lnk.to/BEYBLADE KOLLA: https://videos.lnk.to/BEYBLADE 2016 var året Sammy & Johnny Bennett tog Sverige med storm. Bröderna debuterade med singeln Falang och strax därefter kom EP:n Hundra80. Bennetts gjorde snabbt ett avtryck på den svenska musikscenen...

Bild på Foals Släpper Dubbla Album Under 2019 - Första Singeln
PRESS
22 jan
kl: 17:50

Foals Släpper Dubbla Album Under 2019 - Första Singeln "exits" Ute Nu!

Den 8 mars släpper brittiska Foals det första av två kommande album 2019; "Everything not saved will be lost - Part 1". Part 2 släpps senare under hösten 2019. Den första låten från det nya albumet; "Exits" är redan släppt. "They're two halves of the same locket," säger frontmannen Yannis Philippakis. "They can be listened to and appreciated individually, but fundamentally, they are...

Hitta oss på Facebook