kl: 20:00

Mandolin Orange (US) + Michaela Anne (US)

Folk Å RockDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

OBSERVERA Konserten med Mandolin Orange som varit slutsåld en längre tid har flyttat till Palladium (Södergatan 15, ett kvarter från Folk Å Rock) med ny starttid kl 20.00.


Redan köpta biljetter gäller på Palladium där det är onumrerade sittplatser. Du behöver inte göra någonting utan ta bara med era redan köpta biljetter som vanligt.


Nya biljetter är släppta och kan köpas här samt från www.palladium.nu


Mandolin Orange kommer till Palladium lördagen 4:e maj. Kvällen inleds av Michaela Anne. Öppnar kl 19, på scen kl 20.


Mandolin Orange från North Carolina, som består av talangfulla multi-instrumentalisten Emily Frantz och sångaren och låtskrivaren Andrew Marlin - har byggt en stadigt växande följarskara med sin speciellt intima värme. Duon, som också är ett par privat delar en slags magnetisk och unik samspelthet där de både instrumentellt och harmoniskt utgör två kompletterande halvor. Bakom den påfallande mjuka framtoningen är Andrews låtskrivande även förbluffande rättframt, och sångerna kan i det närmaste liknas vid historier som viskas i ditt öra. Den omisskänliga intimiteten påminner bland annat om Gillian Welch och David Rawlings, medan det avskalade Americana-soundet ofta jämförs med The Civil Wars.


Inspiration hittar de både i gammalt som nytt. Där en förtrollande blandning av bluegrass, gospel, folk, country och pop frammanar en slags jordad tidlöshet. På albumet ‘Tides of A Teardrop’, som släpptes 1 februari, har de - precis som på tidigare ‘Blindfaller’ (2016) - tagit hjälp av sitt turné-kompand bestående av Clint Mullican (bas), Kyle Keegan (trummor), Allyn Love (pedal steel), och tidigare kollaboratören Josh Oliver (gitarr, klaviatur, kör). Till skillnad från tidigare album har de istället för att spela in sångerna live i studion arbetat på dem tillsammans med bandet, vilket gett dem ytterligare möjligheter att utforska tystnadens dynamik - vilket bidrar till att ladda deras näst intill spirituella känslighet till nästa nivå.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-05-04 20:00


Plats/Lokal:

Adress:

Malmö, Skomakaregatan 11


Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Hitta oss på Facebook