Psychotic Youth + Love Dolls

Folk Å RockDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Efterlängtad lönefredag på Folk Å Rock den 25:e januari då vi bjuder på Powerpop-Surf-Punk-Party med albumaktuella Psychotic Youth och Klippan-bandet Love Dolls! Öppnar 19, På scen 21. Fysiska biljetter hos Folk å Rock, Musik & Konst och Skivesset. Rockklubb, bar & restaurang.


I 33 år har Psychotic Youth och dess bandledare Jörgen Red Westman levererat högoktanig Rock i gränslandet av 60-talets Punk och sena 70-talets Powerpop. Likaså på deras nya album ”21” som redan innan den kom ut fick ledningen på Gaffa att utbrista ”Lyssnar igenom Psychotic Youths nya. Klyschigt att skriva. Men dra mig i lösgruset på en liten pulka. Damn!” (Per Lundberg)


Psychotic Youth slog igenom i slutet av 80-talet med albumet Some Fun och under ett antal år drog de fram genom Europa med sina energifyllda konserter och skivutgivningar. 1999 tog bensinen slut och tanken var tom fram till 2015 då bandets barndomsidol Paul Collins bad om deras support på en turné. Sedan dess har de släppt ett samlingsalbum och ett studioalbum 2017 som följdes av Japan- och Europaturnéer. Några medlemsbyten har det blivit genom åren men idag återfinns originalsättningen från 1985 i bandet, plus nykomlingen Lill-Ulf (kom med 1993).


Nya albumet 21 har gått igenom norske demonproducenten Christian Jacobsen (Yum Yums, Dahlmanns, Tommy & the Rockets etc) mixerbord och alla låtar är skrivna av Jörgen Red Westman. Titeln är en blinkning till att bandet “vuxit upp” men även till att det är Jörgens 21:a egenkomponerade album.


Love Dolls: Gillar du Garagerock, Punkrock, Surfpop, Powerpop och Rock i en partymix så har du landat rätt.
Klippanpågarna levererar eget material och covers i ett rasande tempo med en spelglädje som gärna smittar av sig.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-01-25 21:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Psychotic Youth

Psychotic Youth, Japanese Boy på Spotify

Bamboozle!

Japanese Boy

Psychotic Youth, Some Fun på Spotify

Some Fun

Some Fun

Psychotic Youth, When You Walk in the Room på Spotify

Bamboozle!

When You Walk in the Room