kl: 19:00

The Artisanals (US)

Folk Å Rock


BILJETTER / MER INFORMATION


OBSERVERA TIDEN!!! PÅ SCEN KL 19.00 INGET FÖRBAND. ALLT FÖR ATT INTE KROCKA MED CHELSEA-MFF SOM BÖRJAR 20.55


Höstens sensation The Artisanals, baserade i Charleston, South Carolina, kommer till Folk Å Rock torsdagen 21/2. Öppnar 18.30. På scen 19.00. Fysiska biljetter hos Folk å Rock, Musik & Konst och Skivesset. Rockklubb, bar & restaurang.


Glädjande med tanke på att det här bandet är de mest intressanta nykomlingarna på höstens Americana-scen, ett gäng som inte liknar något annat idag. Bandets grundare, sångaren och låtskrivaren Johnny Delaware (tidigare i Susto, i övrigt inga likheter), tar Artisanals mot 70-talets Heartlandrock (John Mellencamp) och spetsar med kosmiska inslag och tidig Psykedelia utan att göra avkall på låtskrivandet, starka melodier med en tydlig popkänsla i botten. Ibland tangerar man War On Drugs (som New Wave-rockiga Grow With Me) för att sedan tona fram som en modern version av den form av lättflytande California/Folkrock som utvecklades efter The Byrds.


Min verkliga favorit (även om det finns minst fem säkra singelhits på detta album!) är Angel 42 där man även använder sig av sitar (eller electric sitar-guitar), en låt som minner lite om George Harrisons soloproduktion. Besöket i Malmö kan bli hur spännande som helst för alla som längtar efter något nytt inom klassisk amerikansk rockkultur. (Olle Berggren)

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-02-21 19:00


Plats/Lokal:

Adress:

Malmö, Skomakaregatan 11


Fler tillfällen:Typ av evenemang

GenreKostnad

200


Kort länk hit:

Har du sett eller varit på detta evenemang tidigare? Ge oss och andra en recension eller tips!

Urval ur aktuella nyheter

Bild på Vi Laddar För Melodifestivalens Fjärde Och Sista Deltävling - I Lidköping Tar Ann-Louise Hansson Och John Lundvik Upp Kampen Om Pokalen!
PRESS
17 feb
kl: 10:30

Vi Laddar För Melodifestivalens Fjärde Och Sista Deltävling - I Lidköping Tar Ann-Louise Hansson Och John Lundvik Upp Kampen Om Pokalen!

Nedräkningen har börjat till den fjärde och sista deltävlingen i Melodifestivalen 2019. Vi styr kosan mot Lidköping och ger plats på scen åt veteranen Ann-Louise Hansson och John Lundvik som avslutar tävlingen med två känslosamma låtar. Ann-Louise Hansson går ut som startnummer 6 i Lidköping med låten "Kärleken Finns Kvar". Denna låt som ligger Ann-Louise varmt om hjärtat...

Bild på Iselin Har Tidigare Lånat Ut Sin Röst Till Bland Annat Seeb Och Alan Walker - Nu Släpper Hon Ny Singel
PRESS
15 feb
kl: 13:50

Iselin Har Tidigare Lånat Ut Sin Röst Till Bland Annat Seeb Och Alan Walker - Nu Släpper Hon Ny Singel

Iselin har tidigare släppt två singlar Bathtub som hon skrev tillsammans med Fatmax Gsus (Max Grahn) från Wolfcousins (som även producerade) och Lost, skriven tillsammans med producentduon MADFUN (Madeleine Eliasson & Fanny Hultman). Den 15 februari släpps nya singeln Anyone Out There som kom till i Stockholm förra vintern en dag när det rådde snökaos i hela landet. Gatorna var tomma...

Bild på Sveriges Nya Popband Estrad Släpper Singeln
PRESS
15 feb
kl: 12:50

Sveriges Nya Popband Estrad Släpper Singeln "vårt År" Feat Tjuvjakt

Du har garanterat redan hört flera av bandmedlemmarna förut men aldrig tidigare som bandet estrad. Idag släpper dem sin första singel "Vårt År" feat Tjuvjakt. Tillsammans ligger bandmedlemmarna i estrad bakom hits som "Mer för varandra" och "High With Somebody". Båda låtarna var i år nominerade i kategorin "Årets låt" på P3 Guld galan. Lyssna: https://estrad.lnk.to/VartAr Bandet...

Hitta oss på Facebook