kl: 21:00

The Delines (US)

Folk Å RockDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

The Delines kommer till Folk Å Rock lördag 11:e maj. Öppnar 19, På scen 21. Fysiska biljetter hos Folk å Rock, Musik & Konst och Skivesset. Rockklubb, bar & restaurang. En kommande kultspelning!


Dom heter The Delines, levererade ett fantastiskt debutalbum 2014, Colfax, och är nu redo med en ännu mer storytelling i Americana-divisionen med The Imperial. Mjuk, soulig alt.country med bas i den ständigt aktuella musikmetropolen Portland, Oregon. Ett album som rymmer alla beståndsdelar som gör det till vinterns viktigaste album.


Egentligen är Delines en utväxt/fortsättning på musikern/författaren Willy Vlautins tidigare band, Richmond Fontaine, men nu är det i stället Amy Boone som sjunger och låtarna drar mer mot tidig, lite softare Memphis/Muscle Shoals Countrysoul med Willys texter som ibland för tankarna till en ung Charles Bukowski (om han vore verksam norrut, i barrskogsbältet). Lokala losers, spelare, alkisar och livet på billiga motell och rustika barer i westernland. Sorgsna, själfulla sånger med Tucker Jackson’s vemodiga pedal steel. Ett album som verkligen är ett album med ett tydligt tema - görs ju inte SÅ ofta nu för tiden!


Glömde jag betyget... nästan en FEMMA (typ 4, 7)... Lyssna och njut (Olle Berggren)

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-05-11 21:00


Plats/Lokal:

Adress:

Malmö, Skomakaregatan 11


Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Hitta oss på Facebook