Robert Ellis (US)

Folk Å RockDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Robert Ellis kommer till Folk Å Rock fredagen 1/11. Öppnar 19, på scen 21. Välkomna.


Innan han skrev på för New West Records tidigt 2011, så hade country-låtskrivaren Robert Ellis gjort sig ett namn i Houston, TX. Inspirerad av de country, folk och bluegrass-skivor som präglar en uppväxt i södra Texas hade han börjat spela musik i hemtrakterna, och redan gett ut debutalbumet ‘The Great Rearranger’ på egen hand. Följande ‘Photographs’ (2011) och ‘The Lights from the Chemical plant’ (2014) vittnade om en artist som utforskade stegen från mer akustiskt drivna folk-sånger till mer eklektiska country-låtar, där influenser från låtskrivare som Paul Simon, John Prine och Randy Newman blivit tydligare.


Efter extensivt turnerande och ett upplöst äktenskap återvände Ellis med ‘Robert Ellis’ (2016), ett mer personligt utlämnande album som på något vis även summerade hans musikaliska resa så långt. Under de tre år som gått sedan dess, tills nya ‘Texas Piano Man’ kom ut i februari i år har vi även fått stifta bekantskap med bandet Traveller vars debutalbum kom ut 2018 där Ellis gör sällskap med Cory Chisel och Johnny Fritz.


En av de lärdomar Ellis främst säger sig ha hämtat från sina låtskrivar-hjältar är modet att våga ta risker. Att både kunna göra det sofistikerade, men också hitta nyfikenhet i det enkla. Med ‘Texas Piano Man’ kastar han sig ut i utforskandet av sin mer excentriska pop-sida genom alter-egot Texas Piano Man. En slags sydstats-Liberace som förstärker Ellis extroverta sidor och som slåss för att omdefiniera vad det betyder att vara från Texas. Texas Piano Man är en traditionell showman, som iklädd sin vita frack balanserar ärlighet, humor och Texas-mytologi. Musikaliskt hintar albumet åt Ellis och bandets honkey tonk-rötter, men gitarren är bytt mot ett piano, vilket gett ett större utrymme att låna uttryck från pop-legender som Billy Joel, Leon Russell och Elton John.


Mot slutet av oktober får vi stifta närmare bekantskap med Robert Ellis som Texas Piano Man när han och bandet har vägarna förbi Skandinavien för ett par datum.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-11-01 21:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: