Menu

Peter Bryngelssons Bryngelband

Malmö

Folk Å Rock
lördag, 18 januari 2020 kl:21:00

Peter Bryngelssons Bryngelband:
Peter Green Story + John Mayall's Blues From Laurel Canyon


Folk Å Rock lördag 18:e januari. Öppnar 20, På scen 21. Fysiska biljetter hos Folk å Rock, Musik & Konst och Skivesset. Bar, café & restaurang.


Peter Bryngelsson är musiker sedan 1972 mest känd för grupperna Ragnarök, Kung Tung och Urban Turban. Sedan 2008 skriver han böcker och fram till idag har det blivit 7 essä / faktaböcker alla om musik i någon form.


Peter Green story


Nyligen kom boken om Peter Green, grundaren av rockgruppen Fleetwood Mac. Efter sina år vid den absoluta toppen bland världens musiker togs han in på mentalsjukhus och vanvårdades där med pungande och elchocker. Efter 11 år kom han ut och flyttade till södra Sverige. Kom och hör föreställningen om Den sorgsnaste gitarrhjälte världen skådat. Njut av de vackra låtarna Albatross, Black Magic Woman och Green Manalishi och hör den tragiska berättelsen som slutar i nutid med att Peter Green blir omyndigförklarad.


Bryngelband spelar Blues from Laurel Canyon


John Mayalls platta från 1968 har följt mig genom livet. Den är på samma gång ett dagboksdokument från en engelsk musiknestor över en resa genom dåtidens musikliv i USA, traditionell Bluesskiva och samtidigt vidöppen musik för all världens influenser. På Urban Turbans andra platta Overtime från 1996 gör vi 5 låtar från den skivan fast i orientaliska versioner. Vårt skivbolag tyckte det skulle vara en bra idé att bjuda in Mayall som var på besök i Sverige att spela på någon av låtarna. Ett möte arrangerades mellan mig och den gamle legenden i Lund. Av det mötet blev det inget men däremot fick jag reda på att Mayall hade den tidens största porrarkiv som brann upp vid en husbrand. Hans fru skrev en låt som heter I can´t complain som vi gjorde en version av som vi skickade till Mayall. www.youtube.com/watch?v=wda4sLUl_Hk


2003 planerade jag och originaltrummisen Colin Allen ( som bor i Sverige ) att övertala Mick Taylor att göra hela Blues from Laurel Canyon med originalbandet men även det
storstilade projektet havererade så jag gjorde istället en liten turné med Bill Öhrström på sång och munspel. Nu är det dags för mig att återuppliva denna plan nu med trion Bryngelband som består av basisten från Ragnarök Staffan Strindberg och trummisen Kjell Bjurenius.
Jag spelar Slide, mandolin, gitarr, Claviola, munspel och orgel. /Peter Bryngelsson

Datum / Tid

lördag, 18 januari 2020 kl: 21:00

Plats

Malmö, Folk Å Rock

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

200

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad