Menu

Violet Green

Malmö

Folk Å Rock
onsdag, 5 februari 2020 kl:20:00

Äntligen! Violet Green and all between i Malmö!


Folk å rock onsdag den 5:e februari. Öppnar 19, På scen 20. Fysiska biljetter hos Folk å Rock, Musik & Konst och Skivesset. Bar, café & restaurang.


VIOLET GREEN hyllar rockens och bluesens stora divor.
Publiken tas med till en rökig pianobar i amerikanska södern och till vaudeville-artisternas tältföreställningar. Via 50?talets rhythm & blues-artister och Janis Joplins 60-tal till Mavis Staples som fortfarande turnerar världen runt. Och i Sverige rör Violet Green publiken till skratt och tårar. En bejublad show på turné sedan starten 2014.


25 pionjärer står nu åter i rampljuset i denna musikalisk resa som spänner över 100 år. har turnerat i Sverige och Norge och spelat på jazz- & bluesklubbar, kulturföreningar, kyrkor, pubar och teatrar. Gensvaret är alltid entusiastiskt, publiken beskriver dem som en "energiboost". De är även kända från Kalle Linds "Snedtänkt".


Låtarna Got My Mojo Working, Hound Dog och Whole Lotta Shakin’ Goin’ On, spelades först in med kvinnorna: Ann Cole, Big Mama Thornton resp Big Maybelle men låtarna blev senare mycket mer kända med manliga artister.
Violet Green spelar förstås låtarna i kvinnornas versioner, då blir texterna plötsligt begripliga, som t ex: ”You ain’t nothing but a hound dog ...”


Violet Green består av: Jenny Fall, sång, Ulla Wrethagen, gitarr och sång, Anna Hammarsten, klaviatur och sång, Elsie Petrén, saxofon, Lena Andersson, bas och Eva Grund, trummor.


Läs mer på Violet Greens hemsida: violetgreenandallbetween.com


Sagt om Violet Green:


"Jag vill påstå att inte många band får till det vokalt så bra som dessa kvinnor... Det är inte ofta man upplever duktiga musiker som är så avspända och trivs så bra tillsammans, är så samspelta och därmed får en så bra kontakt med publiken."/uskedalen.no


"En eloge till samtliga bakom detta projekt ... Missa dem inte!" /Jefferson Blues Magazine


”Knockade!! En helt underbar föreställning … Det bjuds på grymt gung, otroligt proffsiga kvinnor på instrument och sång, intressant och kul info mellan låtarna! Gå och se den här showen, vi kommer att göra det igen!”/ röst ur publiken

Datum / Tid

onsdag, 5 februari 2020 kl: 20:00

Plats

Malmö, Folk Å Rock

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

150

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad