Menu

Christopher Paul Stelling (US)

Malmö

Folk Å Rock
tisdag, 31 mars 2020 kl:20:00

Christopher Paul Stelling spelar på Folk Å Rock tisdag den 31:e mars. Öppnar 19, På scen 20. Fysiska biljetter hos Folk å Rock, Musik & Konst och Skivesset. Bar, café & restaurang.


Florida-födda, Brooklyn-baserade Christopher Paul Stelling är en singer/-songwriter och fingerpicking-gitarr-virtuos som är uppväxt på en hälsosam diet av John Fahey, Van Morrison, Waylon Jennings, Bob Dylan och Skip James.


Hans tidlösa sånger drar influenser från hela det Amerikanska roots-spektrat där man hittar både blues, country, folk och soul kombinerat med hans bländande gitarrspel. Andra albumet 'False Cities' (2013) tog honom till Europa för första gången och Anti-utgivna ‘Labor Against Haste’ kom ut 2015 och följdes av ett nästan oändligt turnerande med över 300 spelningar i 14 länder, som en äkta samtida trubadur. Senaste ‘Itinerant Arias’ (ANTI, 2017) var första skivan där han tog hjälp av ett band, och tematiken inspirerades av de politiskt framkallade sociopolitiska spänningarna både både hemma i USA och Europa.


I februari 2020 är det dags för femte fullängdaren ‘Best of Luck’ som producerats av Ben Harper är ett album där tvivel och missnöje vänds till hopp via uthärdighet. Harper, som tidigare bjudit in Stelling att öppna för honom på en rad spelningar, tyckte sig ha hittat en själsfrände i den själfyllda leveransen och det fenomenala gitarrspelet. För inspelningarna tog han hjälp av Jason Soda (GospelbeacH) för mixning och teknik, trummisen Jimmy Paxson (Stevie Nicks, Dixie Chicks) och basisten Mike Valerio (Randy Newman, LA Philharmonic). ‘Best of Luck’ är ett mer hoppfullt album där tvivel och missnöje vänds till uthärdighet och framtidstro.

Datum / Tid

tisdag, 31 mars 2020 kl: 20:00

Plats

Malmö, Folk Å Rock

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

150

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad