Menu

Staffan Hellstrand med band

Malmö

Folk Å Rock
torsdag, 9 april 2020 kl:21:00

Staffan Hellstrand med ett band bestående av Eddie Nyström (Willie Nile, Chris Bailey, Eric Bazilian), Thomas Holst (Wilmer X, Torsson) och Conny Städe (Richard Lindgren, Elevator Adam) kommer till Folk Å Rock Skärtorsdag 9:e april! Öppnar 20, På scen 21. Fysiska biljetter hos Folk å Rock, Musik & Konst och Skivesset.
Bar, café & restaurang. Välkomna!


Staffan Hellstrand äger en snart 30-årig karriär som soloartist. De har resulterat i grammisar, rockbjörnar och odödliga svenska hits, som Lilla Fågel Blå och Fiskarna i haven, som han skrev åt Idde Schultz.


Men också kompromisslösa album med sociala kommentarer tydliga ställningstaganden.


Fanfar - hans hyllning till den vanliga människan framförs numera av en mängd svenska artister som, Helene Sjöholm, Mia Skäringer, Sofia Carlsson och Cookie´n Beans.


Redan 1989 gav han ut sitt första soloalbum Hemlös, där han tolkade den svenska poeten Dan Andersson, i både egna och andras tonsättningar.


Då hade han redan släppt tre album som frontfigur i kritikerhyllade postpunkgruppen SH!


Sen följde ett 90-tal med med 7 hyllade soloalbum och dessutom specialskrivna album till Idde Schultz och Lena Nyman. Han var grammisnominerad 6 år i rad och fick också grammis 1993 och 1994.


Både Lilla Fågel Blå och Fiskarna i haven fick också Rockbjörnar som årets låtar.


Decenniet avslutades med att han skrev Explodera den officiella låten till svenska fotbollslandslaget inför EM 2000 .


På 2000-talet har han fortsatt göra hyllade album där Elektriska gatan med låten Romeo i Stocksund blev ett av dom mest uppmärksammade.


Senaste albumet Svaret på allt släpptes i april 2018 och just nu är han i full fart med en temaplatta om ett mord som begicks i hans hus i Stockholm1836……


Förutom sin egen karriär har han skrivit låtar till och med en mängd artister från Lasse Winnerbäck och Olle Ljungström via Latin Kings och The Nomads till Lena Nyman, Bodil Malmsten, Lisa Nilsson, Sven-Ingvars, Eric Gadd, Uno Svenningsson och många fler.

Datum / Tid

torsdag, 9 april 2020 kl: 21:00

Plats

Malmö, Folk Å Rock

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad