Menu

Edward Abbiati (ITA) + Richard Lindgren

Malmö

Folk Å Rock
tisdag, 12 maj 2020 kl:20:00

Edward Abbiati är Richard Lindgrens Singer-Songwriter-kompis från Pavia i norra Italien. De delar denna kväll tisdag 12:e maj på Folk Å Rock. Öppnar 19, På scen 20. Fysiska biljetter hos Folk å Rock, Musik & Konst. Bar, café & restaurang.


Abbiati har spenderat lång tid i England, men är sedan lång tid baserad i Italien där han under många år ledde ett av Europas bästa Americana-band Lowlands. Nu är han aktuell med soloskivan "Beat the Night" som fått fin kritik och där han jämförts med sin idol Townes Van Zandt. Annars har Abbiati samarbetat med flera amerikanska artister som passerat revy på Folk å Rock som Sid Griffin (Long Ryders) och Chris Cacavas (Green On Red, Dream Syndicate).


Roots-artisten Richard Lindgren är en singer/songwriter i världsklass och kanske Sveriges bäst bevarade musikaliska hemlighet. Kanske den enda i Sverige som kan mäta sig med de stora på andra sidan Atlanten. En liveartist som har fullständig närvaro och känsla för sitt uppdrag. Lindgren har gjort den amerikanska sångboken till sin egen och satt en distinkt prägel på sina låtar, och när han ibland tolkar andras så är det med en touch av den genialitet och egensinnighet som blivit hans starkaste signum. Texterna, rösten, melodierna, det är så starka känslor som väcks av det finstämda och lyhörda i Richard Lindgrens musik.

Datum / Tid

tisdag, 12 maj 2020 kl: 20:00

Plats

Malmö, Folk Å Rock

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

150

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad