Menu

Eric Palmqwist + Stefan Björk

Malmö

Folk Å Rock
lördag, 24 oktober 2020 kl:21:00

Eric Palmqwist kommer som duo med Henrik Meierkord (Ossler) till Folk Å Rock redan lördag den 24:e oktober! Öppnar 20, På scen 21. Dessutom inleder Stefan Björk kvällen.


Endast 50 biljetter. Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer vad gäller avstånd, servering


Eric Palmqwists karriär har rört sig över både nittiotalets vibrerande indiescen och tvåtusentalets lågmälda folkpop, inte minst via de egna banden Monostar och EP´s Trailerpark. Under denna tid har han även delat scen med akter som Ron Sexsmith, Ane Brun, Noah and the Whale och The Felice Brothers.


Nu har Eric bytt mono mot stereo och flyttat ut ur trailerparken. Han slår med sitt andra album under eget namn rot med musik och personliga texter på modersmålet. Det är med stolthet vi presenterar en artist med historier att berätta.


Förra skivan ”En halv gris kan inte gå” som var en temaskiva om vägen ur ett missbruk hyllades av en enig kritikerkår och det nya separations-albumet ”Hej då” har fått samma varma mottagande.


Jan Gradvall gav den 4 av 5 och beskrev Erics musik som ”Pop utan cykelhjälm”. Han skrev även: "Eric Palmqwist har ett språk som för tankarna till Olle Ljungström och John Holm".


Även Sydsvenskans Håkan Engström gillar nya LP:n: "Musiken är oväntat uppspelt, erinrar ibland (främst ”Du och jag mot döden”) om hur det låtit om Andreas Mattsson tog Håkan Hellströms låtar till Asbury Park".


Stefan Björk är aktuell med sitt första soloalbum "Va vet du om de'?"


Stefan Björk var medlem i WILMER X 1983-1990 och spelade därefter nio år i Stefan Sundströms band.


Just nu är Stefan även aktuell med nya Stockholmsbaserade Powerpop-bandet Heavy Horses med Stevie Klasson (Johnny Thunders), Andreas Kleerup och Boba Fett Lindström (Diamond Dogs).
Stefans solodebut innehåller tidigare släppta singlarna En Vanlig Dag, Är Du Lycklig Nu? och Blues i Morjanå. Dessutom låten CPH om att vara kär i Köpenhamn.

Datum / Tid

lördag, 24 oktober 2020 kl: 21:00

Plats

Malmö, Folk Å Rock

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

180

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad