Menu

Johanna Jarl

Malmö

Folk Å Rock
torsdag, 4 februari 2021 kl:20:00

Malmö Jazzens vokala stolthet Johanna Jarl till Folk Å Rock torsdag 2:e februari! Öppnar 19, På scen 20.


Endast 50 platser. Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer vad gäller avstånd, servering osv.


- Johanna Jarls debutalbum "Lover", ute nu, delvis inspelat i jazzmetropolen Barcelona!


Johanna: Ikväll sjunger jag ackompanjerad Sven Erik på piano och Simon Petersson på kontrabas. Det blir en intim konsert med material från det nysläppta albumet samt en del eget färskt material. Ledorden är själfullhet, samspel och improvisation.


Det finns något smått magiskt i Johanna Jarls djupa, sensuella alt-röst. På sitt debutalbum, "Lover", tolkar hon en rad amerikanska klassiker, inte minst några av mina personliga favoriter, ballader som "Nancy", "These foolish things" och "In the wee small hours of the Morning" (sistnämnda mest känd med Sinatra). Detta tillsammans med en samling eminenta musiker som pianisten/arrangören Sven Erik Lundeqvist.


Johanna Jarls röst har beskrivits som "djup, karaktärsrik med stark berättande förmåga". Detta i kombination med denna fina samling musiker.
Johanna säger själv att hon är Inspirerad av artister som Billie Holiday, Chet Baker och givetvis Frank Sinatra och började redan i tonåren uppträda hemma i Malmö.


Efter studier vid musikgymnasiet i Malmö och efter studenten upptäckte hon Barcelona där hon sjöng på olika jazzklubbar. Under 2000-talet har hon i omgångar bott Barcelona och skapat sig ett musikaliskt sammanhang som hon alltid kan komma tillbaka till.


Lover består av 10 jazzstandards i arrangemang av Sven Erik och är inspelad i Gula Studion, Malmö och Vertigo Studios, Barcelona.


Johanna Jarl har provat många olika vägar inom musik och teater, och hon har genom åren grävt djupt i jazzrepertoaren och undersökt kompositörer som Cole Porter, Duke Ellington, Thelonius Monk, Bill Evans och många fler. Hon är en av de mest aktiva sångerskorna på jazzscenen.

Datum / Tid

torsdag, 4 februari 2021 kl: 20:00

Plats

Malmö, Folk Å Rock

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

150

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad