Menu

Siri Karlsson + Loljud

Malmö

Inkonst
torsdag, 2 februari 2017 kl:20:00

Siri Karlsson korsar folkmusik med synthar och ett förtrollande mörker som inga andra. Nu återvänder duon på en releaseturné för det nya albumet ”Shake Shake Love”.


Siri Karlssons musik följer inga mallar. Duon skapar ett mystiskt, besynnerligt och suggestivt soundtrack till idag. Ljudlandskapet är en dekokt av elektroakustiska klanger skapade av udda mix av instrument som nyckelharpa, syntar, saxofon och röst. Det är nervigt, rått, mjukt, vackert, ärligt, lekfullt och allvarligt. I november reste duon till Berlin för att spela in sitt fjärde album tillsammans med producent Jari Heikki Haapalainen (Bear Quartet, JH3). Siri Karlsson har med sina tidigare album hyllats för sitt musikaliska egensinne och nyskapande av folkmusiken, särskilt med The Lost Colony (2015) och Gran Fuego (2011) som fick bl a Manifest pris.


Support: Loljud
Loljud, likt lodjuret, vandrar ensam i ständig rörelse. På vägen samlar hon organiska ljud, som tillsammans med trummaskiner, syntar, astral sång och magnetiska texter skapar experimentel elektonisk pop som flimrar genom täta viskande skogar, snötäckta fantasiöknar och gnistrande magiska rymder. Loljuds liveshow garanterar dansant eko, fantasmagoriska videoprojektioner och en resa för sinne och hjärta.


Kulturföreningen Inkonst är en ideell kulturförening i Malmö, grundad 1998, som bland annat anordnar klubbar, livekonserter, seminarier/föreläsningar, teater/performance och ungdomsverksamhet. Sedan våren 2006 huserar Inkonst i den gamla chokladfabriken, numera Kulturhuset Mazetti i delområdet Rådmansvången i Malmö.

Datum / Tid

torsdag, 2 februari 2017 kl: 20:00

Plats

Malmö, Inkonst

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

120

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad