Siri Karlsson + Loljud

InkonstDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Siri Karlsson korsar folkmusik med synthar och ett förtrollande mörker som inga andra. Nu återvänder duon på en releaseturné för det nya albumet ”Shake Shake Love”.


Siri Karlssons musik följer inga mallar. Duon skapar ett mystiskt, besynnerligt och suggestivt soundtrack till idag. Ljudlandskapet är en dekokt av elektroakustiska klanger skapade av udda mix av instrument som nyckelharpa, syntar, saxofon och röst. Det är nervigt, rått, mjukt, vackert, ärligt, lekfullt och allvarligt. I november reste duon till Berlin för att spela in sitt fjärde album tillsammans med producent Jari Heikki Haapalainen (Bear Quartet, JH3). Siri Karlsson har med sina tidigare album hyllats för sitt musikaliska egensinne och nyskapande av folkmusiken, särskilt med The Lost Colony (2015) och Gran Fuego (2011) som fick bl a Manifest pris.


Support: Loljud
Loljud, likt lodjuret, vandrar ensam i ständig rörelse. På vägen samlar hon organiska ljud, som tillsammans med trummaskiner, syntar, astral sång och magnetiska texter skapar experimentel elektonisk pop som flimrar genom täta viskande skogar, snötäckta fantasiöknar och gnistrande magiska rymder. Loljuds liveshow garanterar dansant eko, fantasmagoriska videoprojektioner och en resa för sinne och hjärta.


Kulturföreningen Inkonst är en ideell kulturförening i Malmö, grundad 1998, som bland annat anordnar klubbar, livekonserter, seminarier/föreläsningar, teater/performance och ungdomsverksamhet. Sedan våren 2006 huserar Inkonst i den gamla chokladfabriken, numera Kulturhuset Mazetti i delområdet Rådmansvången i Malmö.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2017-02-02 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Siri Karlsson

Siri Karlsson, Långt där ute på Spotify

The Lost Colony

Långt där ute

Siri Karlsson, Appaloosa på Spotify

The Lost Colony

Appaloosa

Siri Karlsson, När Mörkret Faller på Spotify

The Lost Colony

När Mörkret Faller

Siri Karlsson är en prisbelönt duo som formexperimenterar med folkmusik, friform och psykedelia. Duon består av Maria Arnqvist på altsax och Cecilia Österholm på nyckelharpa. 2012 vann de pris på Manifestgalan i kategorin visa/folkmusik och de vann Årets utgåva på Folk- & Världsmusikgalan där de också var nominerade i kategorin årets tvärspel. De har gett ut tre skivor som alla blivit kritikerrosade. Den andra skivan producerades av Jari Haapalainen och där bjöd de in flera gästmusiker (Josef Kallerdahl, Tomas Hallonsten, Simon Svärd, Martin Sörbom, Pelle Lindroth, Olof Misgeld) för att nå sina musikaliska visioner. De uppträder som duo ofta förstärkt med effekter och med band. I bandet ingår bl a Simon Svärd, Jari Haapalainen, Torbjörn Zetterberg.