Menu

Christine Owman + Miranda

Malmö

Inkonst
fredag, 12 maj 2017 kl:17:00

Drömsk shoegaze och postrock med new-wave och psyk


En trollbindande atmosfär som bjuder in dig till en annan värld där mörker möter drömmar och hopp, ackompanjerat av stora dynamiska ljudbilder. Suggestivt, drömskt, skört och rått på samma gång från albumaktuella Malmöartisten Christine Owman, som precis är hemkommen från sin albumturné i Europa.


Christine har producerat det nya albumet ”When On Fire” själv och har skapat ett sound som blandar drömsk reverb och rå dist med influenser av postrock, indierock, new-wave och psyckedelisk rock. Det är drömskt, suggestivt, mörkt och rått men med ett uns av hopp som håller lyssnarens låga vid liv. Den filmiska stämningen i musiken skapar gärna bilder i lyssnarens huvud. Owman leder dig med målmedvetenhet och nästan hypnotiserar dig till att följa henne in på en enslig, mörk stig som kan kännas både spöklik och otäck men som tar dig till en mystisk och väldigt vacker plats. En plats där kontraster, drömmar och verklighet möts. Det nya albumet gästas av Mark Lanegan (Screaming Trees, Queens of the Stoneage), franska SoKo samt Karolina Engdahl (Vånna Inget, True Moon) och Erika Rosén (Swim) och Neil Keener från Wovenhand.


Christine Owmans band består av Magnus Sveningsson (The Cardigans) på bass, Erika Rosén på gitarr, Andréas Almqvist (Vånna Inget) på trummor och Owman själv på cello, gitarr, såg och sång. Hon kombinerar en stark, isande framtoning med en varm närvaro och musikalisk skicklighet på scen. Nästan som en varelse bjuder hon in dig till sin värld på som är både drömsk, spöklik, politisk och inspirerande. Live får låtarna en extra dimension med hjälp av de projektioner som Christine skapat med inspiration från 1920-talets burlesk, stunt- och konstfilm.


Magin ligger i detaljerna och Christine vet precis hur hon ska utnyttja dem..Om inte världen tar emot henne med öppna armar borde Hollywood, för Owmans musik är som gjord för film. Den är drömsk, hypnotisk och farligt vacker?.
-Gaffa 2016


youtu.be/WQBAHkLX_NA


Kulturföreningen Inkonst är en ideell kulturförening i Malmö, grundad 1998, som bland annat anordnar klubbar, livekonserter, seminarier/föreläsningar, teater/performance och ungdomsverksamhet. Sedan våren 2006 huserar Inkonst i den gamla chokladfabriken, numera Kulturhuset Mazetti i delområdet Rådmansvången i Malmö.

Datum / Tid

fredag, 12 maj 2017 kl: 17:00

Plats

Malmö, Inkonst

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

120

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad