Menu

Hans Appelqvist live + artistsamtal

Malmö

Inkonst
torsdag, 31 augusti 2017 kl:17:00

Oldschool techno möter jazz och fransk impressionism i ett unikt konstnärsskap.


Hans Appelqvist är en av landets mest spännande multidisciplinära konstnärer. Med musik och bild som främsta verktyg presenterar Hans sitt senaste koncept Swimming Pool, ett verk som leker med skeva sexuella och dystopiska teman. Efter konserten ges ett artistsamtal med författaren Josefin Adolfsson. Innan konserten sätter malmömusikern David Gulich stämningen.


Malmösonen Hans Appelqvist är tillbaka med ett nytt koncept och album, släppt i våras på det amerikanska bolaget Orange Milk. På Swimming Pool blandar Hans vilt mellan stilar. Oldschool techno möter jazz och fransk impressionism och som alltid med Hans musik, är den verkligt svår att definiera. Hans språk är alltid helt hans eget. Swimming Pool påminner om en ljudbok, en drömsk fantasi och berättelse. Egengjorda videos möter text, sång och musik som tillsammans skapar en konsertupplevelse som inte går att likna vid något annat.


Artistsamtal
Efter konserterna samtalar författaren Josefin Adolfsson med Hans Appelqvist kring hans unika konstnärskap.


Support
David Gulich


Arrangemanget är en del av projektet PULS, som stöttas av Nordisk Kulturfond och Nordiska Ministerrådet för Kultur.


Kulturföreningen Inkonst är en ideell kulturförening i Malmö, grundad 1998, som bland annat anordnar klubbar, livekonserter, seminarier/föreläsningar, teater/performance och ungdomsverksamhet. Sedan våren 2006 huserar Inkonst i den gamla chokladfabriken, numera Kulturhuset Mazetti i delområdet Rådmansvången i Malmö.

Datum / Tid

torsdag, 31 augusti 2017 kl: 17:00

Plats

Malmö, Inkonst

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

120

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad