Menu

Jazz i Malmö: Svensson, Wättring, Bergström, Danem

Malmö

Inkonst
tisdag, 30 januari 2018 kl:18:00

Peter Danemo har satt ihop en ny spännande grupp – Staffan Svensson, Malin Wättring, Magnus Bergström och Peter Danemo – och skriver följande:


”Jag och trumpetaren Staffan Svensson har en lång musikalisk historia tillsammans. Staffan har varit med i de flesta av mina projekt och grupper sedan 90-talet. Vi bestämde oss för att sätt ihop en liten grupp. För att få en så öppen klang som möjligt i musiken bestämde vi oss att inte ha något ackordinstrument med. Jag hade hört Malin Wättring på CD och tyckte mycket om hennes sätt att både skriva och spela och tänkte att hon skulle passa fint tillsammans med mig, oss. Staffan nämnde basisten Magnus Bergström, jag lyssnade på honom och blev väldigt förtjust i hans stora klang och fina spel. Vi kommer att spela musik av mig och Malin. Korta kärnfulla kompositioner med stora öppna ytor är basen för vår musik.”


Staffan Svensson – trumpet
Malin Wättring – saxofon
Magnus Bergström – bas
Peter Danemo – trummor


Kulturföreningen Inkonst är en ideell kulturförening i Malmö, grundad 1998, som bland annat anordnar klubbar, livekonserter, seminarier/föreläsningar, teater/performance och ungdomsverksamhet. Sedan våren 2006 huserar Inkonst i den gamla chokladfabriken, numera Kulturhuset Mazetti i delområdet Rådmansvången i Malmö.

Datum / Tid

tisdag, 30 januari 2018 kl: 18:00

Plats

Malmö, Inkonst

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

70kr - 150

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad