Menu

Black Box Disco Club: Fiedel + Gies

Malmö

Inkonst
lördag, 3 mars 2018 kl:21:00

Sju timmar lång klubbföreställning som inte alls är en föreställning. Men definitivt en klubb.


Black Box Disco Club är något som vi bara plockar fram till alldeles speciella tillfällen. Ben Klocks spelning nere i Inkonsts svarta källare 2013 talar fortfarande många om som en av sina bästa klubbupplevelser i Malmö någonsin. I oktober förra året prövade vi om Malmöpubliken återigen var redo för vår Black Box, då med en vilt hamrande Silent Servant vid rodret. Det var de verkligen.


Eggade av dansen, svetten och extasen så återkommer nu Black Box Disco Club tillsammans med en av Berghains mest älskade residents, Fiedel. Varje gång han ställer sig i båset på sin hemmaklubb går det en stötvåg genom den vänstra halvan av publikhavet där bögarna ohotat regerar. Då är det deras klubb igen och technoturisterna får snällt maka på sig. Det är en vacker syn. Nu ger vi Fiedel hela sju timmar att göra sitt avtryck. Men det är inte allt.


På golvet säkerställer dansaren Frédéric Gies att all energi i Boxen koncentreras där den ska vara: på dansgolvet. Med en skulptur i form av en gigantisk jävla fot i bakgrunden röjer han satan från öppning till stängning i vårt blixtrande stroblandskap.


Frédéric Gies (SE) är en dansare med bas i Sverige. I samarbete med Fiedel (Berghain/Ostgut Ton), bildkonstnären Anton Stoianov och ljusdesignern Thomas Zamolo skapar han långvariga föreställningar och events som utforskar utrymmen mellan dansgolvet och scenen.


Dans: Frédéric Gies | DJ: Fiedel | Skulptur: Anton Stoianov | Ljusdesign: Thomas Zamolo | Med stöd av: Kulturrådet, Röda Sten | Samproducent: Weld, Skogen | Administration: The Artist Cooperative Interim Kultur


LÖRDAG 3 MARS
21.00–04.00
20 ÅR (FÖRKÖP 18 ÅR)
INKONST, MALMÖ


Medlemspris gäller för dig som har ett av Inkonsts medlemskort. Medlemskort och legitimation uppvisas i dörren vid konserten. Medlemskortet ger dig 20% rabatt (upp till max 50kr) på alla Inkonsts arrangemang och kostar bara 100kr. Mer information hittar du på www.inkonst.com


Kulturföreningen Inkonst är en ideell kulturförening i Malmö, grundad 1998, som bland annat anordnar klubbar, livekonserter, seminarier/föreläsningar, teater/performance och ungdomsverksamhet. Sedan våren 2006 huserar Inkonst i den gamla chokladfabriken, numera Kulturhuset Mazetti i delområdet Rådmansvången i Malmö.

Datum / Tid

lördag, 3 mars 2018 kl: 21:00

Plats

Malmö, Inkonst

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

110kr - 120

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad