Menu

Sleaford Mods

Malmö

Inkonst
lördag, 12 maj 2018 kl:20:00

Frenetisk DIY-musik som speglar den brittiska arbetarklassupplevelsen.


Nottingham-duon Sleaford Mods har slitit på med tio album på lika många år av frenetisk DIY-musik som speglar den brittiska arbetarklassupplevelsen – smutsigt, direkt, minimalistiskt, ärligt och alldeles urbrittiskt.


Sleaford Mods startades av Jason Williamson tillsammans med Simon Parfrement och redan 2007 släpptes det första albumet som Sleaford Mods, men det dröjde tills 2012 då han fick sällskap av Andrew Fearn som det började ta fart ordentligt. Sleaford Mods karaktäriseras av sitt unika sound: med inspiration från åttiotalets postpunk rappar Jason Williamson över minimalistiska synthbeats med texter inspirerade av livet i Englands gråa industristäder. Med både humor och ursinne går Sleaford Mods musik inte riktigt att jämföras med något annat i dag, och bandet skyr inget i sin kritik mot samhället. Sleaford Mods är Storbritanniens viktigaste rockakt i den Brexitvärld vi lever i.
Bandets tionde album “English Tapas” släpptes förra året till unisona hyllningar världen över, och är även duons första på anrika Rough Trade. Få band betyder lika mycket som Sleaford Mods gör just nu.


Kulturföreningen Inkonst är en ideell kulturförening i Malmö, grundad 1998, som bland annat anordnar klubbar, livekonserter, seminarier/föreläsningar, teater/performance och ungdomsverksamhet. Sedan våren 2006 huserar Inkonst i den gamla chokladfabriken, numera Kulturhuset Mazetti i delområdet Rådmansvången i Malmö.

Datum / Tid

lördag, 12 maj 2018 kl: 20:00

Plats

Malmö, Inkonst

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

200kr - 220

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad