Menu

Tiger Lou + Support: Astrid Holiday

Malmö

Inkonst
fredag, 25 maj 2018 kl:20:00

En sällsynt spelning med frontfiguren Rasmus Kellerman


Mest känd som sångare i Tiger Lou, men även verksam i konstellationer som Music By Em och Araki – Rasmus Kellerman har en bred repertoar att bjussa på när Inkonst välkomnar honom att blanda låtar hejvilt.


Året är 2003. Tiger Lou gör sin första officiella spelning. På skakiga indie-ben står Rasmus Kellerman på Eriksdalsbadets scen. Resten är historia och Tiger Lou är ett av de där banden som, ifall du överhuvudtaget lyssnat på musik under 2000-talet, garanterat har någon slags relation till. Deras melankoliska indierock låg rätt i tiden och de rönte framgångar såväl hemma i Sverige som utomlands. De albumdebuterade 2004 med "Is my head still on?" som följdes av "The loyal" (2005) och "A partial print" (2008).
År 2009 gjorde Tiger Lou sitt sista framträdande i en trädgård någonstans i Tyskland. Bandet lastade sina instrument, åkte hem till Sverige och därefter följde: en sju år lång tystnad. 2016 ställde sig stjärnorna äntligen rätt för Tiger Lous återkomst och bandet släppte albumet The Wound Dresser.
Nu ger sig bandets frontfigur, Rasmus Kellerman, ut på en soloresa med några exklusiva spelningar; en på Inkonst, en i Stockholm och en i Nyköping på en gräsmatta utanför psyket.
“Jag kommer spela precis vad som helst, utan nån tanke.
Gamla Tiger, nya Tiger, Araki, kanske nån cover, helt nya grejer som jag inte ens vet vad det ska bli” säger Rasmus.


Support: Astrid Holiday
Astrid Holiday är en Malmöbaserad singer/songwriter inspirerad av 60-talet. I juni 2017 släppte hon singeln "New Beginning", och nu är inspelningen av hennes debutalbum igång.


---


Medlemspris gäller för dig som har ett av Inkonsts medlemskort. Medlemskort och legitimation uppvisas i dörren vid konserten. Medlemskortet ger dig 20% rabatt (upp till max 50kr) på alla Inkonsts arrangemang och kostar bara 100kr. Mer information hittar du på www.inkonst.com


Kulturföreningen Inkonst är en ideell kulturförening i Malmö, grundad 1998, som bland annat anordnar klubbar, livekonserter, seminarier/föreläsningar, teater/performance och ungdomsverksamhet. Sedan våren 2006 huserar Inkonst i den gamla chokladfabriken, numera Kulturhuset Mazetti i delområdet Rådmansvången i Malmö.

Datum / Tid

fredag, 25 maj 2018 kl: 20:00

Plats

Malmö, Inkonst

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

110kr - 120

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad