Menu

Burnt Friedman [nonplace]

Malmö

Inkonst
fredag, 19 oktober 2018 kl:20:00

Dansmusik på riktigt.


”This is Jazz, Worldmusic, Krautrock with a 21st Century Sun Ra spirit.”


Burnt Friedman har ägnat sitt liv åt att utmana och bryta ner 4/4 rytmen, det beat som dominerat den elektroniska dansmusiken. Med hjälp av starka influenser från dub, jazz, afrikansk musik, arabisk musik och även indiansk trumtradition har hans skapat sitt alldeles egna, organiskt klingande dansamusiklandskap. Han släpper främst sin musik på egna bolaget nonplace och har genom åren samarbetat med en lång rad renommerade musiker. Främst har hans samarbete med Jaki Liebezeit, legendarisk trummis från bandet CAN, varit tongivande. Tillsammans har de skapat den varmaste av dansmusik. Andra samarbeten av vikt är bland annat med Atom™ (as Flanger) och vokalisten David Sylvian (som Nine Horses). Efter Jakis bortgång har Burnt inlett ett nytt spännande konstelation med det persiska rytmgeniet Mohammad Reza Mortazavi.


---


Medlemspris gäller för dig som har ett av Inkonsts medlemskort. Medlemskort och legitimation uppvisas i dörren vid konserten. Medlemskortet ger dig 20% rabatt (upp till max 50kr) på alla Inkonsts arrangemang och kostar bara 100kr. Mer information hittar du på www.inkonst.com


Kulturföreningen Inkonst är en ideell kulturförening i Malmö, grundad 1998, som bland annat anordnar klubbar, livekonserter, seminarier/föreläsningar, teater/performance och ungdomsverksamhet. Sedan våren 2006 huserar Inkonst i den gamla chokladfabriken, numera Kulturhuset Mazetti i delområdet Rådmansvången i Malmö.

Datum / Tid

fredag, 19 oktober 2018 kl: 20:00

Plats

Malmö, Inkonst

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

125kr - 140

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad