Menu

Praed + VED

Malmö

Inkonst
fredag, 1 februari 2019 kl:21:00

Psykedelisk Shabi från Beirut. VED sätter stämningen.


Libanesiska Praed kommer till Malmö med sin magiska mix av arabisk Shaabi, psyk, jazzimprovisation och elektronik. Med sig har de sitt purfärska album Doomsday Survival Kit. Malmöbandet VED elder upp stämningen som förband.


Praed:


Praed består av sin kärna av Raed Yassin (vokal, keybord, elektronik) och Paed Conca (klarinett, bas, elektronik). De utökar ofta bandet till större konstellationer och har spelat med framstående musiker som Axel Dörner och Johannes Bauer. Men också som en duo är de en kär bekantskap, inte minst tack vare Concas klarinettimprovisationer över den tranceinducerande elektroniska musiken.


Sedan 2016 har duon turnerat flitikt över hela världen, spelat på ett antal ledande festivaler med sitt excentriska ljud. Nu gästar de Malmö med sitt helt nya album "Doomsday Survival Kit". Kom till Inkonst och dansa dig igenom en kall februarinatt. Mot domedagen alla!


VED:


VED startade som ett soloprojekt av Mattias Nihlén. Vad som i början lutade mer åt drone med bandloopar, gitarr och sampler utvecklades så småningom till ett instrumentalt låtmaterial med influenser från progressiv rock, postpunk, folkmusik, frijazz, tidig elektronisk musik och skräckfilmssoundtracks.


Bandet VED startades för att kunna framföra låtarna live, och materialet har alltmer muterats till nya former i kombination med fri improvisation och ibland till och med sång. De har spelat flitigt i Skandinavien, Tyskland, England och Spanien, samt gjorde 2014 en turné i de forna Sovjetstaterna i Centralasien, Kazakstan, Kirgizistan, Uzbekistan och Tadzjikistan.


VED har släppt 3 album, 3 EPs och en samlingsskiva på bolag som Höga nord, Adrian recordings, Psychic Malmö och senast på engelska Rocket recordings.


---


Medlemspris gäller för dig som har ett av Inkonsts medlemskort. Medlemskort och legitimation uppvisas i dörren vid konserten. Medlemskortet ger dig 20% rabatt (upp till max 50kr) på alla Inkonsts arrangemang och kostar bara 100kr. Mer information hittar du på www.inkonst.com


Kulturföreningen Inkonst är en ideell kulturförening i Malmö, grundad 1998, som bland annat anordnar klubbar, livekonserter, seminarier/föreläsningar, teater/performance och ungdomsverksamhet. Sedan våren 2006 huserar Inkonst i den gamla chokladfabriken, numera Kulturhuset Mazetti i delområdet Rådmansvången i Malmö.

Datum / Tid

fredag, 1 februari 2019 kl: 21:00

Plats

Malmö, Inkonst

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

100kr - 120

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad