kl: 21:00

Praed + VED

Inkonst


BILJETTER / MER INFORMATION


Psykedelisk Shabi från Beirut. VED sätter stämningen.


Libanesiska Praed kommer till Malmö med sin magiska mix av arabisk Shaabi, psyk, jazzimprovisation och elektronik. Med sig har de sitt purfärska album Doomsday Survival Kit. Malmöbandet VED elder upp stämningen som förband.


Praed:


Praed består av sin kärna av Raed Yassin (vokal, keybord, elektronik) och Paed Conca (klarinett, bas, elektronik). De utökar ofta bandet till större konstellationer och har spelat med framstående musiker som Axel Dörner och Johannes Bauer. Men också som en duo är de en kär bekantskap, inte minst tack vare Concas klarinettimprovisationer över den tranceinducerande elektroniska musiken.


Sedan 2016 har duon turnerat flitikt över hela världen, spelat på ett antal ledande festivaler med sitt excentriska ljud. Nu gästar de Malmö med sitt helt nya album "Doomsday Survival Kit". Kom till Inkonst och dansa dig igenom en kall februarinatt. Mot domedagen alla!


VED:


VED startade som ett soloprojekt av Mattias Nihlén. Vad som i början lutade mer åt drone med bandloopar, gitarr och sampler utvecklades så småningom till ett instrumentalt låtmaterial med influenser från progressiv rock, postpunk, folkmusik, frijazz, tidig elektronisk musik och skräckfilmssoundtracks.


Bandet VED startades för att kunna framföra låtarna live, och materialet har alltmer muterats till nya former i kombination med fri improvisation och ibland till och med sång. De har spelat flitigt i Skandinavien, Tyskland, England och Spanien, samt gjorde 2014 en turné i de forna Sovjetstaterna i Centralasien, Kazakstan, Kirgizistan, Uzbekistan och Tadzjikistan.


VED har släppt 3 album, 3 EPs och en samlingsskiva på bolag som Höga nord, Adrian recordings, Psychic Malmö och senast på engelska Rocket recordings.


---


Medlemspris gäller för dig som har ett av Inkonsts medlemskort. Medlemskort och legitimation uppvisas i dörren vid konserten. Medlemskortet ger dig 20% rabatt (upp till max 50kr) på alla Inkonsts arrangemang och kostar bara 100kr. Mer information hittar du på www.inkonst.com


Kulturföreningen Inkonst är en ideell kulturförening i Malmö, grundad 1998, som bland annat anordnar klubbar, livekonserter, seminarier/föreläsningar, teater/performance och ungdomsverksamhet. Sedan våren 2006 huserar Inkonst i den gamla chokladfabriken, numera Kulturhuset Mazetti i delområdet Rådmansvången i Malmö.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-02-01 21:00


Plats/Lokal:

Adress:

Malmö, Bergsgatan 29


Fler tillfällen:Typ av evenemang

GenreKostnad

100kr - 120


Kort länk hit:

Har du sett eller varit på detta evenemang tidigare? Ge oss och andra en recension eller tips!

Urval ur aktuella nyheter

Bild på Två Utsålda Konserter På Storan I Göteborg - I Juli Intar Han Dalhallas Scen - Nu Står Det Klart, Det Blir En Skandinavienturné För Peter Jöback I Sommar!
PRESS
23 jan
kl: 11:00

Två Utsålda Konserter På Storan I Göteborg - I Juli Intar Han Dalhallas Scen - Nu Står Det Klart, Det Blir En Skandinavienturné För Peter Jöback I Sommar!

I början av december sålde Peter Jöback ut två konserter på Storan i Göteborg på bara några timmar. Ett par veckor senare kunde vi avslöja att han i sommar intar scenen i Dalhalla. Nu kan vi med glädje berätta att Peter åker på stor sommarturné i Skandinavien. Biljetterna till turnén släpps nu på fredag 25 januari, kl 09.00 via Livenation.se 26 oktober släpptes Peter Jöbacks...

Bild på Sammy & Johnny Bennett Är Tillbaka Med
PRESS
23 jan
kl: 09:20

Sammy & Johnny Bennett Är Tillbaka Med "beyblade"

Hyllade Sammy & Johnny Bennett är tillbaka! Idag den 23 januari släpps singeln BEYBLADE inkl musikvideo. LYSSNA: https://bennett.lnk.to/BEYBLADE KOLLA: https://videos.lnk.to/BEYBLADE 2016 var året Sammy & Johnny Bennett tog Sverige med storm. Bröderna debuterade med singeln Falang och strax därefter kom EP:n Hundra80. Bennetts gjorde snabbt ett avtryck på den svenska musikscenen...

Bild på Foals Släpper Dubbla Album Under 2019 - Första Singeln
PRESS
22 jan
kl: 17:50

Foals Släpper Dubbla Album Under 2019 - Första Singeln "exits" Ute Nu!

Den 8 mars släpper brittiska Foals det första av två kommande album 2019; "Everything not saved will be lost - Part 1". Part 2 släpps senare under hösten 2019. Den första låten från det nya albumet; "Exits" är redan släppt. "They're two halves of the same locket," säger frontmannen Yannis Philippakis. "They can be listened to and appreciated individually, but fundamentally, they are...

Hitta oss på Facebook