Menu

Sarah Hennies + Oren Ambarchi & Crys Cole

Malmö

Inkonst
torsdag, 14 februari 2019 kl:19:00

Edition Festival och Inkonst presenterar Sarah Hennies — Contralto (filmvisning & Q&A) + Oren Ambarchi & Crys Cole (konsert).


Edition festival gästar Malmö tillsammans med Sarah Hennies, Oren Ambarchi & Crys Cole. En kväll med experimentell musik, konstfilm och samtal.


Edition är en festival i Stockholm med rötterna i Londons Café Oto. Edition presenterar varje år det finaste vi har inom experimentell musik och ljudkonstkonst. Nu gäster festivalen Malmö för första gången i miniformat.


Oren Ambarchi och Cry Cole omdefinierar elektroakustisk musik, inte bara som "abstrakta" ljud, utan som en dagbok, en kärleksdikt, en dröm. Deras andra release "Hotel Record" fortsätter att utforska parets musikaliska och romantiska förhållande på ett ännu mer subtilt sätt och presenterar fyra långa stycken som berör olika delar av deras liv tillsammans: som musiker, som resenärer till exotiska platser eller som motspelare i ett kortspel… Varje stycke presenterar en distinkt ljudvärld, men alla uppnår samma suspenderade, halvsovande känsla. Osannolika kombinationer av det elektroniska och akustiska tar formen av en mjuk men insisterande dröm.


Sarah Hennies (f. 1979, Louisville) är en kompositör och slagverkare baserad i Ithaca, NY. Hennes arbete består av nästan plågsamt långa verk som subversivt utforskar psykoakustik, queeridentitet och performancekonst. "Contralto" är en timmes långt verk för video, stråkar och slagverk som landar någonstans mellan experimentell musik och dokumentärfilm. Verket presenterar en lång rad transgender kvinnor som talar, sjunger och utför röstövningar ackompanjerat av ett musikaliskt verk uppbyggt av konventionella och mer "icke-musikaliska" ljud.


"imaginative, resourceful, witty, defiant...haven't been so deeply moved by a new piece in ages." - Steve Smith, National Sawdust


Efter filmen träffar Berlin-baserade musikjournalisten och Intonalvännen Lisa Blanning Sarah Hennies i ett intimt samtal. Varmt välkomna!


---


Medlemspris gäller för dig som har ett av Inkonsts medlemskort. Medlemskort och legitimation uppvisas i dörren vid konserten. Medlemskortet ger dig 20% rabatt (upp till max 50kr) på alla Inkonsts arrangemang och kostar bara 100kr. Mer information hittar du på www.inkonst.com


Kulturföreningen Inkonst är en ideell kulturförening i Malmö, grundad 1998, som bland annat anordnar klubbar, livekonserter, seminarier/föreläsningar, teater/performance och ungdomsverksamhet. Sedan våren 2006 huserar Inkonst i den gamla chokladfabriken, numera Kulturhuset Mazetti i delområdet Rådmansvången i Malmö.

Datum / Tid

torsdag, 14 februari 2019 kl: 19:00

Plats

Malmö, Inkonst

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

110kr - 130

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad